nz pete wild earth lodge
nz pete wild earth lodge

Ontmoet de local: “Hi, nice to meet you. I am Pete, Crazy Pete from Makarora"

Maar waarom noemt de Nieuw-Zeelandse Pete zichzelf met zijn lange grijze haren, dikke snor en sigaret in zijn mond Crazy Pete? Pete doet graag gekke dingen of eigenlijk alles wat hem gelukkig maakt. Er is één regel volgens Pete en dat is dat er geen regels zijn. Crazy Pete is volgens reisadviseurs Judi en Gerrie een echt Nieuw-Zeelands karakter.

Het Nieuw-Zeelandse karakter uit Makarora

Pete woont en runt een lodge in Makarora, een klein gehucht op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. In Makarora wonen 72 mensen. Vraag aan deze inwoners of ze Crazy Pete kennen en ze zullen allemaal volmondig ‘ja’ zeggen. Pete vindt het gehucht Makarora nooit saai, want hij kan hier alles doen wat hij wil. Makarora kent voor hem geen beperkingen, zoals veel Europeanen wel kennen. Een man uit Zwitserland vroeg laatst “Pete, als ik naar de rivier ga, waar moet ik dan vissen?”, waarop Pete relaxt reageerde “Andre, je mag overal vissen waar je wilt, zolang je wilt.”

Accommodation with stunning views | New Zealand holiday
© TravelEssence
Geniet van een prachtig uitzicht

Pete neemt zijn gasten ook mee om te vissen, drinkt graag samen een kopje koffie tussen de paarden of neemt u mee voor ritje in zijn Shelby Cobra. De Shelby Cobra heeft Pete van zijn vrouw gekregen voor zijn vijftigste verjaardag. De auto is zijn trots die hij bekleed heeft met schapenhuiden.

De kookkunsten van Crazy Pete

Samen met zijn vrouw Janine is Pete de eigenaar van de Wild Earth Lodge in Makarora. Janine is architect en heeft de lodge zelf ontworpen. Bij de lodge geniet u van de uitzichten, de gezelligheid in de woonkamer en vooral van de kookkunsten van Pete en Janine. Wat dacht u van verse lam van de gril of geroosterde kip met een salade en goede wijn? Pete heeft zijn eigen pizzaoven en een Kiwi barbecue, waardoor hij de beste gerechten van Makarora bereidt of volgens velen zelfs de lekkerste gerechten van heel Nieuw-Zeeland. Een diner met Pete begint met een ‘big proost’ en de kreet ‘Hook into it, mate!’

Een specialiteit van Pete en een delicatessen in Nieuw-Zeeland zijn de ‘whitebait pancakes’. Zo’n pannenkoek wordt gemaakt van rauwe witvis met een geklutst ei. Deze vis komt uit de zee en wordt naar de rivieren in Nieuw-Zeeland gemigreerd. Kiwi’s gaan twee maanden per jaar naar de rivieren om deze vis te vangen. De visjes zijn niet te koop in de supermarkt, maar echt alleen verkrijgbaar via deze Kiwi’s. Het is een soort kaviaar, want je betaalt zeventig dollar per kilo. Volgens Pete is het ‘lekker, very lekker’.

Fishing on the South Island | New Zealand holiday
© TravelEssence
Enjoy a snowy wonderland while travelling New Zealand in the winter

TravelEssence klanten die bij Wild Earth Lodge verbleven zijn allemaal dol op Crazy Pete en zijn Janine. Een aantal klanten zijn zelfs voor een tweede keer terug gegaan naar Makarora of sturen brieven en ansichtkaarten vanuit Nederland.

Ontdek meer reisverhalen

Janne

'Mama voorstellen aan mijn nieuwe liefde'

Een close-up van een kiwi in Nieuw-Zeeland

Top 8 meest bijzondere dieren in Nieuw-Zeeland

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.