Te Urewera Trek Tree planting
Te Urewera Trek Tree planting

5 redenen waarom de Australische natuur nu mooier bloeit dan ooit!

De natuur in Australië is waanzinnig veerkrachtig. Na de heftige bosbranden in 2020, ontkiemen inheemse planten opnieuw en vinden kangoeroes, koala’s en kookaburra’s hun weg terug naar de getroffen gebieden. De lokale bevolking is hier erg blij mee en kan niet wachten om dit aan iedereen te laten zien. Met de opening van de grenzen is dit gelukkig ook weer mogelijk. In deze blog delen we 5 feiten over hoe de Australische natuur en wilde dieren herstellen na de bosbranden.

1. Inheemse planten groeien en bloeien

As, rook, regen en licht van bosbranden laten vele inheemse planten juist beter groeien en bloeien dan ooit tevoren. Dit komt doordat veel Australische planten afhankelijk zijn van vuur om zich te regenereren. Het resultaat? Prachtig glooiende landschappen die steeds groener kleuren.

2. Koala’s krijgen hulp

Lokale mensen hebben veel gewonde koala’s kunnen opvangen en verzorgen. Ook zijn er voedselstations gemaakt, zodat koala's altijd genoeg te eten hebben. Deze wilde dieren vinden hun weg nu weer langzaamaan terug naar de getroffen Australische bossen.

Koala in boom in Port Macquarie, Australie
Steeds meer koala's zijn weer in het wild te spotten
© Ellena Mcguinness / Unsplash
Herstel van bomen na bosbranden in 2020
Planten en bomen groeien terug
© TravelEssence

3. Zeldzame planten groeien terug

Zeldzame, inheemse planten bloeien op plekken in Australië waar ze jarenlang niet meer waren gezien. Zo is een zeldzame plant, de Paracaleana Duck Orchid, na dertig jaar weer gespot op Kangaroo Island. Deze en andere unieke planten, die inmiddels zijn teruggegroeid, geven de natuur een heel ander aanzicht dan voor de branden.

4. Baby kangoeroes worden geboren

Er is een heuse kangoeroe babyboom aan de gang. Grote kans dus dat u kleine Joey’s ziet als u de komende tijd afreist naar Australië. Wist u dat baby kangoeroes na een zwangerschap van ongeveer een maand al geboren worden? Deze unieke dieren scheppen het hele jaar door nieuw leven om hun roedel verder uit te bereiden.

5. Kaketoes, lori’s en kookaburra’s keren terug

Steeds meer Australische vogels vinden hun weg terug naar plekken waar zij vandaan komen. Het vrolijke vogelgezang van kaketoes, lori’s en kookaburra’s komt u op veel plekken tegemoet. Met hun bonte verschijning, geven deze inheemse vogels weer kleur aan het landschap.

Kangaroe met kleine baby kangaroe in buidel
Baby kangoeroes worden door hun moeders in de buidel gedragen.
© Unsplash
Een zeldzame plant die teruggroeit in Australië na de bosbranden
De Paracaleana Duck Orchid plant is na dertig jaar weer te zien op Kangaroo Island
© Unsplash

Zelf de Australische natuur ervaren?

En wilde dieren spotten? De locals zullen u met open armen verwelkomen! Wij geven u graag advies over de beste reistijd, handige routes en unieke accommodaties. Onze reisexperts staan voor u klaar om op basis van uw wensen een onvergetelijke reis samen te stellen.

Ontdek meer over Australië

Au lizard island resort  friends stays header

Ga 500 jaar terug in de tijd op uw privé eiland in Australië

Prachtig wit strand in Australië

De 7 beste activiteiten in Australië

Vragen of opmerkingen?

Onze reisexperts staan voor u klaar!

Onze lokale kennis maakt het verschil voor uw op maat gemaakte vakantie door Nieuw-Zeeland of Australië. Uw reis Down Under begint hier.