AUS-VIC-Port-fairy-harbour
Aus victoria Port Fairy beach great ocean road
Places - Port Fairy
AUS-VIC-Port-fairy-harbour
Aus victoria Port Fairy beach great ocean road
Places - Port Fairy

4x wat te doen en te zien in het charmante Port Fairy

Port Fairy is een charmant kustplaatsje gelegen aan de adembenemende Great Ocean Road in Australië. Met zijn pittoreske haven, historische gebouwen en ongerepte stranden is het de ideale vakantiebestemming. Of u nu wilt genieten van een wandeling langs de ruige kustlijn, de kleurrijke vissersboten in de haven wilt bewonderen of gewoon wilt ontspannen op het strand, Port Fairy biedt voor elk wat wils. In deze blog geven we u vier tips over wat u kunt doen en zien, inclusief een unieke accommodatie waar u in alle luxe kunt verblijven.

1. Bewonder de beroemde vuurtoren op Griffiths Island

De prachtige vuurtoren op Griffiths Island is een iconische plek in Port Fairy, die u bereikt via een korte wandeling langs de kust. Het uitzicht vanaf de vuurtoren is adembenemend, met panoramische vergezichten over de oceaan en de ruige kustlijn. Bovendien is Griffiths Island de thuisbasis van een kolonie zeldzame dwergpinguïns. U kunt deze na zonsondergang bewonderen wanneer ze vanuit zee terugkeren naar hun nesten.

Een witte vuurtoren gesitueerd op Griffiths Island
Bekijk de vuurtoren bij zonsondergang
© Canva
Verschillende zeilboten liggen aangemeerd in de haven van Port Fairy
Ook de haven in Port Fairy is een bezoekje waard
© Canva

2. Bezoek een authentieke boerenmarkt

Iedere eerste en derde zaterdag van de maand wordt het schilderachtige dorpsplein omgetoverd tot een levendige markt. Tal van boeren uit de regio verkopen hier met trots hun seizoensgebonden groenten en fruit, en ambachtelijke producten zoals brood en kaas. Het is de ideale plek om heerlijk te struinen en een praatje te maken met de locals.

Een close-up van de verschillende verse groenten en fruit op de lokale markt
Kijk uw ogen uit op de lokale boerenmarkt
© Canva

3. Geniet van de rust bij Pea Soup Beach

Met zijn kalme water, zachte zand en rustige sfeer is Pea Soup Beach een favoriete plek voor zowel lokale bewoners als bezoekers. De naam ‘Pea Soup’ is afgeleid van de dikke mist die soms over de oceaan hangt en het strand een mysterieuze uitstraling geeft. Het is de perfecte plek om te het relaxen in de zon en te zwemmen, maar ook om te surfen, kajakken en paddleboarden.

Dit plaatsje kent vele prachtige stranden
De kust nabij Port Fairy langs de Great Ocean Road
De prachtige kustlijn bij Port Fairy

4. Overnacht in een luxe boetiekhotel

Maak uw bezoek aan Port Fairy compleet met een verblijf in een uniek en verfijnd boetiekhotel. Dit hotel telt slechts zes suites, die elk met oog voor detail zijn ingericht met heerlijke bedden en op maat gemaakte meubels. Host Colleen en haar team bieden u hier een exclusieve oase van rust en sereniteit. Ga ontspannen in de privétuin, een boek lezen in de gezellige lounge of zwemmen in het heerlijk verwarmde buitenzwembad.

Uw verblijf is niet compleet zonder een culinaire ervaring in de moderne dining room. Laat u verrassen door een smaakvolle reis met creatieve gerechten die de gepassioneerde chef-koks met zorg voor u bereiden. De perfecte bijpassende wijnen en de attente service dragen bij aan deze buitengewone ervaring, die u nog lang zal bijblijven.

Het moderne interieur van het restaurant
Beleef een gastronomische ervaring in de dining room
Een suite in een boetiekhotel in Port Fairy
Elke suite in het hotel is anders ingericht
© TravelEssence

Meer weten?

Benieuwd naar meer informatie over dit prachtige boetiekhotel? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze reisspecialisten.

Contact

Ontdek meer over Australië

Een prachtige, schilderachtige kustroute

De Great Ocean Road

Ontdek de Great Ocean Road, een van 's werelds meest bekende kustroutes nabij Melbourne. Maak een roadtrip langs… lees meer

De regio's en gebieden van Australië

Ontdek Victoria

Geniet van Victoria - een samensmelting van cultuur, stijl, geschiedenis en natuur. Deze charmante staat heeft… lees meer

Waar moet u naartoe in Australië?

Plekken om te bezoeken

Met een oppervlakte van 7,692 vierkante miljoen kilometer is Australië verdeeld in 8 staten en 2 territoria. Er is… lees meer

Proef de lekkerste lokale wijnen

Ontdek de Yarra Valley

Vlakbij Melbourne vindt u de prachtige Yarra Valley, dat wordt geroemd om zijn heerlijke wijnen, mooie lokale… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.