Nz ridgeline adventures wanaka
Nz ridgeline adventures wanaka

8 tips voor uw rondreis door Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland ligt weliswaar aan de andere kant van de wereld, maar dat weerhoudt ons er niet van om het land te bezoeken. Sterker nog, een rondreis door Nieuw-Zeeland staat bij velen op de bucketlist. Maar voor u in het vliegtuig stapt, geven wij u een aantal handige en praktische tips zodat u alles uit uw rondreis kunt halen!

1. Vlieg met een stopover (tussenstop)

Wilt u uw reis ontspannen beginnen? Dan raden wij aan om een vlucht te boeken met een stopover. Zo heeft u langer de tijd om aan het tijdsverschil te wennen en krijgt u de kans om een ander land te ontdekken.

Tijdens de vluchten naar Nieuw-Zeeland kunt u stoppen in steden zoals Hong Kong, Singapore of Los Angeles. Maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een eiland te bezoeken. Denk aan de Cook Eilanden, Bali of Fiji.

Elke luchtvaartmaatschappij heeft haar eigen vliegroutes met vaste tussenstops. Daarom is het verstandig om van tevoren te bedenken of u een stopover wilt maken en zo ja, welk land of welke stad u wilt bezoeken. Aan de hand van uw wensen kunt u vervolgens kiezen met welke luchtvaartmaatschappij u naar Nieuw-Zeeland vliegt.

Fiji beach | Stopover holiday Australia

2. Boek uw rondreis door Nieuw-Zeeland vroeg

Soms pakken last-minute boekingen erg voordelig uit… Maar helaas geldt dat niet voor vluchten naar Nieuw-Zeeland. Sterker nog: hoe later u uw vlucht boekt, hoe duurder uw ticket. Begin daarom op tijd met plannen en laat ons zo snel mogelijk uw vertrekdatum weten. Dan kunnen wij uw ticket direct boeken. Bent u van plan om binnenlandse vluchten te maken? Dan doet u er goed aan om deze tickets tegelijkertijd te bestellen.

Niet alleen pakt vroeg boeken goed uit voor de kosten van uw vlucht. Ook is de kans groter dan de meest unieke accommodaties op de mooiste plekken nog beschikbaar zijn! Door het kleinschalige karakter en de hoge populariteit worden deze accommodaties veelal als eerst volgeboekt. Zeker als uw budget niet al te ruim is, is het sterk aan te raden om tijdig uw plekken te reserveren.

Benieuwd wanneer u het beste naar Nieuw-Zeeland kunt reizen? Wij leggen het graag uit.

Vooral in de kerstvakantie is het van groot belang om er op tijd bij te zijn: in deze periode gaat ook de lokale bevolking op vakantie.

Planning your trip to New Zealand | New Zealand holiday

3. Bezoek Nieuw-Zeeland in de winter

U denkt misschien allereerst aan Nieuw-Zeeland in het zomerseizoen, maar wist u dat het land minstens zo mooi is in de winter? Het is misschien ietwat koeler, maar zeker niet slechter. U komt nog minder andere toeristen tegen, betaalt niet de hoofdprijs voor een overnachting en ‘s avonds kunt u uitrusten bij een open haard. Het enige nadeel is, is dat u in deze tijd van het jaar goed uw rondreis moet plannen. Niet alle accommodaties zijn namelijk geopend. Daar kunnen wij u uiteraard mee helpen.

Wilt u toch liever “All I want for Christmas” bij 25 graden? Boek dan uw vlucht ruim op tijd om de hoge tarieven – voor zowel de vlucht als de overnachtingen – te omzeilen. Het liefst minimaal een jaar voor u naar Nieuw-Zeeland vertrekt. Voorkom dat u vliegt tussen 12 december en 2 januari, want dan zijn de prijzen het hoogst.

Amazing mountain view | New Zealand nature
© Barton Matthews

4. Reis andersom: van Christchurch naar Auckland

Veel vakantiegangers beginnen hun reis in Auckland op het Noordereiland en vliegen vanuit Christchurch weer terug. Wij raden aan om in tegenovergestelde richting te reizen: van Christchurch naar Auckland. Deze tip heeft een aantal redenen:

Naar het Noorder- of het Zuidereiland reizen? Wij geven tips!

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.

5. Wandelliefhebber? Breng een bezoek aan de parken op het Zuidereiland

Zoals wij al zeiden, is het Zuidereiland het meest rustige en ongerepte deel van Nieuw-Zeeland. Hoewel het Zuidereiland bijna 40.000 vierkante kilometer groter is dan het Noordereiland, telt het minder inwoners. Hier woont slechts een miljoen van 4,6 miljoen Nieuw-Zeelanders waardoor de natuur al jarenlang zijn gang kan gaan. Het resultaat? Prachtige natuurverschijnselen die u nergens anders ziet en perfecte locaties om lange wandeltochten te maken.

Abel Tasman National Park

Het Abel Tasman National Park is weliswaar het kleinste nationale park van Nieuw-Zeeland, maar zeker niet de minste. Het park ligt op twee uur rijden van de stad Nelson, langs de noordkust van het Zuidereiland. Hier kunt u bij uitstek prachtige wandelingen maken, zwemmen of kajakken. Of verken het gebied tijdens een zeiltocht!

Pelsrobben bij Abel Tasman National Park

Fiordland National Park

Qua grootte staat het Fiordland National Park lijnrecht tegenover het Abel Tasman: met 1,2 miljoen hectare aan natuurgebied is dit park het grootst van het hele land. Hier vindt u een ongeëvenaard natuurparadijs vol ruige bergen, oeroude regenwouden en indrukwekkende watervallen. Vanwege de bijzondere geologie en unieke flora en fauna heeft het natuurgebied een plaats op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Een oude boom in het Fiordland National Park in Nieuw-Zeeland

Marlborough Sounds

De toegangspoort tot het Zuidereiland wordt gevormd door de Marlborough Sounds. Het bijzondere gebied bestaat uit een netwerk van waterwegen met verspreid liggende eilanden, baaien en inhammen. De Sounds staan ook bekend om het rijke vogelleven en diversiteit aan zeedieren.

Kayak, sail or hike in the Marlborough Sounds | New Zealand active holiday
© TravelEssence

6. Breng wandelschoenen mee

Nieuw-Zeeland is een echt wandelland. Van de Great Walks en meerdaagse wandeltochten tot prachtige dagwandelingen die u niet wil missen: als u naar Nieuw-Zeeland gaat, zijn goede wandelschoenen een must om mee te nemen.

Tip! Loop de wandelschoenen in Nederland al goed in zodat u geen problemen (zoals blaren of pijnlijke voeten) ervaart tijdens de rondreis. Maak de schoenen vervolgens goed schoon voor u ze in uw koffer pakt. In Nieuw-Zeeland wordt streng gecontroleerd op eventuele ‘sporen’ die de flora van het land kunnen vernielen.

7. Trek niet met een camper door Nieuw-Zeeland

Voor velen een jarenlange droom: met een camper door de landschappen van Nieuw-Zeeland reizen. Maar helaas heeft het huren van een camper ook nadelige gevolgen voor de planning van uw rondreis, zoals het missen van de mooiste highlights.

Nog niet overtuigd? U leest hier alle voor- en nadelen van een camperreis door Nieuw-Zeeland.

8. Bedenk van tevoren wat de verkeersregels zijn

Huur een auto, rijd over bijzondere routes en ontdek de mooiste locaties van het land! Maar zorg er wel voor dat u op de hoogte bent van de verkeersregels aan de andere kant van de wereld. Niet alleen rijden Nieuw-Zeelanders aan de linkerkant van de weg, u dient ook een internationaal rijbewijs te kopen in Nederland. Daarnaast mag u niet inhalen over een weg met een doorgetrokken gele streep en is de snelheid buiten de bebouwde kom maximaal 100 kilometer per uur.

Meer tips voor een onbezorgde reis door Nieuw-Zeeland

Ontdek meer reisverhalen

Drie mensen die paardrijden op het strand met tropisch bos in de achtergrond

Feeling Magazine in Australië: regenwoud ontmoet rif

Hiking in the Mount Cook/Aoraki National Park

Avontuurlijk Nieuw-Zeeland #DreamNowTravelLater

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.