Auckland

Auckland is door de zee omgeven en is Nieuw-Zeelands grootste stad. Vanaf de Sky Tower in het centrum van de stad heeft u een indrukwekend uitzicht over de stad en de omgeving. Het restaurant op de top biedt gelegenheid de hele stad te overzien terwijl u van een heerlijke maaltijd geniet. Een paar dagen verblijven in deze stad, met zijn havens, bergen, vele cafés, restaurants, levendige stranden en het bruisende nachtleven is zeker de moeite waard.

Kust en natuur

De Hauraki Golf aan de oostkant is bezaaid met mooie eilanden en rond de stad vindt u overal stranden met wit en zwart zand waar u uitstekend kunt zwemmen en surfen. Het eiland Rangitoto, midden in de Hauraki Golf, is een vulkaan die vanaf elk punt in de stad zichtbaar is. De vulkaan hoort daardoor tot de natuurlijke fenomenen van de stad. Behalve een uitgestrekte kustlijn heeft Auckland ook de met struikgewas en bossen overdekte Waitakere- en Hunua-bergen waar u uitstekend kunt wandelen en klimmen.

Van Warkworth naar Waipu

Het Northland van Nieuw-Zeeland is bekend om zijn natuurschoon, subtropisch klimaat, zacht glooiend heuvelland, witte zandstranden, dichte bossen, hoge duinen en rotsformaties. Het is ook een streek met een rijke geschiedenis, veel historische bezienswaardigheden en sporen van de Maori-cultuur. Een mooie route is die tussen Warkworth op 64 kilometer ten noorden van Auckland en Waipu ten zuiden van Whangarei aan Bream Bay. Warkworth ligt aan de Mahurangi River in een gebied dat de Kowhai Coast wordt genoemd naar de kowhai, een lokale boomsoort. Ten noorden van Warkworth ligt Wellsford, de meest noordelijke plaats in de regio Auckland. Hier is van alles te zien en te doen. In het westen ligt de Kaipara Harbour, een reusachtige inham met een 800 kilometer lange kustlijn, in het oosten vindt u een reeks populaire surfstranden: Mangawhai Heads, Pakiri, Langs Beach en Waipu Cove. Op de Dome Forest Walkway kunt u een mooie wandeling maken.

Het kleine Waipu, dat u vervolgens bereikt, is gesticht door Schotse immigranten; er hangt een typisch Schotse sfeer en met Nieuwjaar worden er de Caledonian Highland Games gehouden. De geschiedenis van de Schotse immigranten wordt verteld in het plaatselijke museum. Waipu is klein, maar er is in het plaatsje zelf en in de omgeving verrassend veel te doen en te zien. Waipu heeft veel cafés, bars en kunstgaleries en op zondag een populaire kunstmarkt. De omgeving leent zich uitstekend voor buitenactiviteiten: surfen op de stranden, wandelen op de Waipu Caves Walkway en de Brynderwyn Walkway met fantastisch uitzicht op zee en op het binnenland, vogels spotten bij de monding van de Ruakaka- en Waipu-rivieren, zwemmen bij de Piroa-waterval.