AUS VIC Melbourne Mural Hidden Secret Tours
AUS VIC Melbourne Alleyway Hidden Secret Tours
AUS VIC Melbourne Mural Hidden Secret Tours
AUS VIC Melbourne Alleyway Hidden Secret Tours

3 prachtige verborgen plekken in Melbourne

Melbourne is een absolute must-visit als u in Victoria, Australië bent. Naast de bekende bezienswaardigheden is er in deze multiculturele stad zo veel meer te ontdekken. Van verborgen steegjes tot prachtige straatkunst en van unieke cafés tot historische plekken.

Fiona en haar collega’s laten het u graag zien tijdens een van hun wandeltours. Onderweg komt u meer te weten over de geschiedenis en totstandkoming van de meest unieke plekken, die u zelf niet zou vinden. In deze blog laten we u samen met Fiona alvast drie verborgen plekken zien.

1. Een prachtige Aboriginal muurschildering

In Melbourne vindt u verschillende straatkunst. Een muurschildering die eruit springt, is dit eerbetoon aan het Aboriginal Wurundjeri-land en de Yarra River die er doorheen stroomt. Fiona: “Deze prachtige muurschildering is echt een aanwinst voor de stad. Het toont respect voor de originele bewoners van wat we nu kennen als Melbourne. Op een indringende manier herinnert het ons eraan dat zij hier al meer dan 65.000 jaar leven.”

Een kleurrijke Aboriginal muurschildering
Een muurschildering geïnspireerd op het Aboriginal Wurundjeri-land
© TravelEssence

2. Een koffietent op een unieke plek

Het is erg de moeite waard om de koffiecultuur in Melbourne te ontdekken. In oneindig veel cafés wordt heerlijke koffie geschonken, maar ook op plekken waar u dit niet direct had verwacht. Fiona: “Dit koffiezaakje is gevestigd in een oude lift en laat zien hoe men op een creatieve manier optimaal gebruik maakt van de ruimte in het centrum. Zoals op meer plekken, kun je hier enkel koffie en lekkernijen afhalen.”

Fiona van Hidden Secret Tours poseert voor een koffietent gevestigd in een oude lift
Fiona poseert voor een koffietent gevestigd in een oude lift
© TravelEssence
Twee vrienden lopen door een gezellig steegje in Melbourne
Ontdek samen de koffiecultuur in Melbourne!

3. Een verborgen steegje

In de vele verborgen steegjes in de stad barst het van de koffietentjes, broodjeszaken, delicatessenwinkeltjes en meer. Deze zijn niet altijd even makkelijk te vinden, waardoor hier veel locals te vinden zijn. Een aantal verborgen steegjes vindt u tussen Degraves Street en Flinders Lane. Fiona: “In deze steegjes proef je echt de authentieke sfeer van de stad. Er zijn hier namelijk veel kleine zaakjes te vinden die worden gerund door de lokale bevolking.”


Een knus steegje midden in Melbourne
Ontdek een van de vele bruisende steegjes
© TravelEssence
Een van de steegjes in Melbourne met gezellige terrassen
Geniet van een drankje op een van de terrassen
© TravelEssence

Benieuwd naar meer informatie?

De wandeltours van Fiona zijn de ultieme manier om Melbourne vanuit een ander perspectief te ontdekken. Meer weten? Neem dan contact op met een van onze reisspecialisten om samen te bespreken welke wandeltour het beste bij uw wensen past. Zij helpen u graag verder om uw reis naar Australië op maat samen te stellen.

Contact

Handige weetjes

Ontdek meer over Australië

De regio's en gebieden van Australië

Ontdek Victoria

Geniet van Victoria - een samensmelting van cultuur, stijl, geschiedenis en natuur. Deze charmante staat heeft… lees meer

Een stad waar u absoluut eens geweest moet zijn

Melbourne

Ongeveer 800 kilometer ten zuidwesten van Sydney ligt Melbourne, de tweede stad van Australië. Gelegen aan de… lees meer

Waar moet u naartoe in Australië?

Plekken om te bezoeken

Met een oppervlakte van 7,692 vierkante miljoen kilometer is Australië verdeeld in 8 staten en 2 territoria. Er is… lees meer

Proef de lekkerste lokale wijnen

Ontdek de Yarra Valley

Vlakbij Melbourne vindt u de prachtige Yarra Valley, dat wordt geroemd om zijn heerlijke wijnen, mooie lokale… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.