Places - Darwin
Aus darwin canoe nature partner see and do adventurous
Aus darwin campfire nature partner see and do adventurous
De stad die vernoemd is naar natuuronderzoeker Charles Darwin

Darwin

Darwin, aan de tropische kust van de Top End, kent een rijke culturele én culinaire verscheidenheid. De stad is vernoemd naar de natuuronderzoeker Charles Darwin en werd in de vorige eeuw twee keer verwoest. In 1942 werd Darwin gebombardeerd door Japanse gevechtsvliegtuigen en in 1974 liet orkaan Tracy de stad verwoest achter. Nu is Darwin een moderne universiteitsstad en wordt het ook wel gezien als de toegangspoort tot de nationale parken Litchfield en Kakadu, waar u de echte Outback beleeft.

De markten van Darwin

Vind lokaal gemaakte schatten en verwen uw smaakpapillen op de beroemde markten van Darwin. Ga op de Mindil Beach Sunset Markets (donderdag en zondag, april tot oktober) op het strand zitten met iets te eten uit enkele van de 60 eetstalletjes terwijl een prachtige zonsondergang in Darwin in de oceaan zakt. Elk weekend worden buitenwijken in Nightcliff, Parap, Rapid Creek, Palmerston, Coolalinga en Malak omgetoverd tot openluchtmarkten waar de lokale bevolking hun groenten en fruit, authentieke laksa en verse sappen haalt.

Geniet met een hapje en een drankje van de zonsondergang bij Mindil Beach Sunset Markets
Ontsnap aan de drukte en ga erop uit

Ontspan in het Darwin Waterfront Precinct

Een van de mooiste locaties aan het water van Australië ligt in het hart van Darwin, op slechts vijf minuten lopen van de stad. Zwem in de zoutwaterlagune, doe nieuwe energie op in de cafés en kleurrijke eetgelegenheden, drink een ambachtelijk biertje in een lokaal cafe, geniet van een maaltijd in een van de vele restaurants of ga in de schaduw zitten in de weelderige parken. Bezoek daarna de attracties in het nabijgelegen Stokes Hill Wharf met een fantastisch uitzicht over de haven van Darwin.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.