Bijzondere reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland
Ochtend  Great  Ocean  Road Australie

Auto huren in Australië

Autoverhuur in Australië

Australië is reusachtig groot en de afstanden zijn lang. Als u wilt kunt u grote delen van het land per auto bereizen, maar het is veel beter om de grotere afstanden per vliegtuig te overbruggen en het autorijden te beperken tot een bepaald gebied, bijvoorbeeld een van die schitterende kuststroken, een gezellige wijnstreek of een nationaal park, dat u op uw gemak wilt leren kennen. Het Australische luchtvaartnet is zeer uitgebreid: ook kleinere plaatsen kunt u per vliegtuig bereiken en wij zorgen ervoor dat er bij aankomst een huurauto op u staat te wachten, zodat u er ontspannen op uit kunt gaan.

Ons uitgangspunt is dat de ritten die u maakt plezierig moeten zijn. U moet ontspannen kunnen genieten van het mooie uitzicht en van de boeiende  bezienswaardigheden die dit land rijk is. Er moet voldoende tijd zijn om ook eens een zijweg of een binnenweg in te slaan, om onderweg te stoppen, foto’s te maken of bijvoorbeeld voor een picknick bij een waterval of een wandeling in het bos.

De logeeradressen, die wij voor u reserveren liggen gemiddeld 2 tot 3 uur rijden uit elkaar. Maar in de Outback en in het noordelijk deel van de westkust kan dat oplopen tot 5 à 6 uur. In die streken is het dus belangrijk dat u uw reis zo indeelt dat u onderweg toch ongestoord kunt genieten en uitgerust aankomt. In hoog tempo langs bezienswaardigheden jagen is niet ons idee van vakantie.

Autorijden levert in Australië geen problemen op. Wel moet u, net als in Engeland, links rijden en zit de bestuurder rechts. Eenmaal buiten de steden is het verkeer op de wegen niet druk en dat geeft u het gevoel echt uit te zijn. De maximumsnelheid bedraagt in de bebouwde kom 60 kilometer per uur, daarbuiten (ook op de snelwegen) 100 kilometer per uur (maar soms 110). Op overtreding staan hoge boetes, evenals op het rijden onder invloed. Het Australische wegennet is goed en voldoende bewegwijzerd. Bezienswaardigheden zijn doorgaans goed aangegeven en u komt regelmatig benzinestations en parkeerplaatsen met toiletten tegen. Op het platteland en in de Outback zijn veel wegen onverhard. Sommige wegen in woestijngebieden kunnen alleen per 4x4 bereden worden.

Autohuren in Australië

Wij werken met een streng geselecteerde groep van autoverhuurbedrijven met de nieuwste auto’s en veel plaatselijke kantoren. U kunt uw auto op de luchthaven in ontvangst nemen en hem daar ook weer inleveren en u bent verzekerd van 24-uurs assistentie. Auto’s zijn allemaal uitgerust met airco, cd-speler en/of aansluitpunten voor uw iPod. Om auto te mogen rijden in Australië heeft u een geldig rijbewijs nodig voorzien van een foto en een Engelse vertaling.

Bij de keuze van de verhuurbedrijven hebben wij gelet op een aantal criteria: de kwaliteit van de auto’s in de verschillende klassen, hun geschiktheid tot deelname aan het Australische verkeer, hun bagagecapaciteit en het comfort. Daarbij komen nog de plaatsen waar u kunt huren en waar u de auto kunt achterlaten, de aanwezigheid van extra’s zoals tafels en stoelen, picknickuitrusting en noodhulp onderweg. Omdat de wegen in Australië bochtig zijn en het land heuvelachtig is, hebben wij gekozen voor auto’s die gemakkelijk door bochten te sturen zijn en die geen problemen vertonen op hellingen, ook al zijn ze vol beladen.

Een selectie van auto's

Onze klanten beoordelen ons met een
9.4 10
Maak gebruik van onze lokale kennis
Informatie aanvragen Presentatiedag bezoeken
Of schrijf u in voor onze
e-mail nieuwsbrief