Bijzondere reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland
Header Au Standard Aboriginal2

Beste reistijd Australië

Australië is zo groot, dat het verschillende klimaatzones kent. De flora en de fauna hebben zich hier per gebied aan aangepast. 

Australië klimaat

Australië kent verschillende klimaatzones die uiteenlopen van een tropisch klimaat tot een gematigd zeeklimaat. De seizoenen zijn precies tegengesteld aan de onze, in december is het volop zomer en in juli en augustus hartje winter. Ideaal dus als u de Nederlandse natte en koude winter wilt ontlopen.

Boven de Steenbokskeerkring, die midden over het land loopt, heerst een tropisch klimaat met een hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Het noorden kent geen seizoenswisselingen zoals wij die kennen (lente, zomer, herfst en winter), maar een droog- en een regenseizoen. Het regenseizoen is van november tot april. Hierin vallen er, vooral aan de kust, stevige regenbuien. Het zuiden van Queensland en het noorden van New South Wales zijn subtropisch. Dit gebied wordt beïnvloed door het klimaat van de tropen, maar is afgezwakt en daardoor veel zachter. De temperaturen liggen hier het hele jaar tussen de 20 en 30 graden. 

Op de lijn Perth – Adelaide – Sydney heerst een mediterraan klimaat en in het zuiden is het klimaat gematigd. Je kunt het klimaat van dit gebied vergelijken met het Middellandse Zeeklimaat. De temperaturen liggen in de zomer tussen de 25 en 36 graden en in de winter rond de 14 graden. Alleen in Tasmanië is het wat koeler weer, omdat deze nog net iets zuidelijker ligt dan de rest van het vasteland.

Wat zijn de beste reistijden?

U kunt het hele jaar door in Australië reizen. Alleen tussen kerst en januari is het hoogseizoen en dat geldt ook voor de lange weekenden rond Pasen. Het is dan overal erg druk en vaak duur. Indien mogelijk raden wij u aan deze periodes toch te mijden.

Wanneer u in het noorden van Australië wilt reizen, bijvoorbeeld van Broome naar Darwin of het Groot Barrièrerif, is de periode van april tot oktober ideaal. 

Wanneer u naar de tropische oostkust gaat en het Great Barrier Reef, dan is de Nederlandse zomer ook een prima tijd om te reizen. U kunt hier naar hartenlust snorkelen en zeilen in blauwe, tropische wateren.

In het kustgebied rond Brisbane is het bijna altijd aangenaam.

In Sydney is het meestal warm (20-30) behalve in hartje winter (14-20).

Tussen Sydney en Adelaide ligt een schitterende kustweg en van oktober tot eind april is het er aangenaam warm.

Onze klanten beoordelen ons met een
9.4 10
Maak gebruik van onze lokale kennis
Informatie aanvragen Presentatiedag bezoeken
Of schrijf u in voor onze
e-mail nieuwsbrief