Katherine gorge
Katherine gorge
Ontdek de ruige natuur in het Northern Territory

Nitmiluk National Park

Ontdek een van de mooiste parken van de Northern Territory. Nitmiluk National Park is nog een redelijk onontdekt park wat helaas vaak wordt overgeslagen door toeristen. Dit is zonde, want het park heeft ontzettend veel te bieden. Nitmiluk National Park staat vooral bekend om de Katherine Gorge, dit is een spectaculaire kloof waar een rivier doorheen stroomt.

De Katharine Gorge

Het diepe ravijn van Katherine River is de grootste attractie van het park. De Katharine Gorge is een gigantische kloof waar een rivier doorheen stroomt. De Katherine Gorge bestaat uit 13 kloven die in totaal 12 kilometer lang zijn. Tijdens de regentijd verandert de normaal gesproken rustig kabbelende rivier in een woeste stroom met wilde watervallen. Het is een prachtig afgelegen gebied, waar u zich helemaal alleen kunt wanen.

Bekijk de indrukwekkende kliffen bij De Katharine Gorge
© TravelEssence
In het meer kunt u zoetwaterkrokodillen tegenkomen

De kloven ontdekken

Er zijn verschillende mogelijkheden om de kloven te bekijken. De meest avontuurlijke manier is per kano. Per kano kunt u meerdere dagen weg blijven. Als u een vergunning aanvraagt, is er zelfs een mogelijkheid om in de kloof zelf te kamperen. Uiteraard zijn er ook verschillende mooie wandelroutes aanwezig, inclusief spectaculaire uitkijkpunten. Tot slot is er ook nog een luxe manier van de kloven te ontdekken: namelijk per cruise.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.