AUS - National park - Lamington National park
aus lamington sulpur crested cockatoo birds
AUS - National park - Lamington National park
aus lamington sulpur crested cockatoo birds
Geniet van totale rust en maak onvergetelijke hikes door het gigantische regenwoud

Lamington National Park

Lamington National Park ligt op twee uur rijden ten zuiden van Brisbane en heeft uitgebreide paden langs de McPherson Range, waar bezoekers de jungle kunnen verkennen met zijn beekjes, watervallen, unieke natuur en spectaculaire uitzichtpunten over diepe kloven en het noorden van New South Wales. Lamington maakt deel uit van de Gondwana-regenwouden en staat op de Werelderfgoedlijst. Het huisvest veel planten en dieren die zonder de bescherming van dit bosgebied hier niet zouden leven.

Herkomst van het park

De Yugambeh Aboriginals zijn de oorspronkelijke bewoners van het gebied en sommige van hun heilige en spirituele locaties zijn hier te vinden. Samen met de aangrenzende nationale parken Tamborine, Springbrook en Beechmont is Lamington een van de overblijfselen van een voormalige schildvulkaan van enorme afmetingen. Mount Warning in het midden van de regio is alles wat overblijft van de kern van de vulkaan.

Ontdek prachtige watervallen

Ontdek het regenwoud

Het Lamington National Park is na Daintree een van de grootste regenwouden van Australie. Het is tevens het enige regenwoud waar drie klimaten elkaar ontmoeten. Het park heeft ook nog eens de hoogste bomen. Er komt een grote verscheidenheid aan verschillende dieren voor in dit woud. Bovendien vindt u er verschillende gave landschappen. Zo zijn er spectaculaire watervallen, ygillische poeltjes, grotten, regenwoud, bloemenweiden, berglandschappen en open bossen. U vindt hier enkele van de mooiste wandelpaden in Queensland.

Dieren in Lamington National Park

Er is gigantisch veel te zien in Lamington national park, waaronder een aantal bijzondere dieren. Zo is er een kans dat u bij een wandeling aan het meer zo maar een vogelbek dier kunt spotten. Daarnaast vind je hier ook andere bekende diersoorten als: kangoeroes, dingo’s, wallaby’s, possums en ontzettend veel vogels.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.