Bijzondere reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland
Header Nietmeteencamperpage

Ontdek het echte Nieuw Zeeland

Misschien droomt u er al jaren van om een reis door Nieuw-Zeeland te maken, waarbij u verblijft op de mooiste natuurplekken en waar u geniet van de lokale cultuur. Wilt u daarnaast op uw gemak door dit fantastisch mooie land rijden en dat tegen een aantrekkelijke prijs, dan is een camperreis niets voor u.

Waarom, vraagt u? Wist u dat u met een camper niet op de onverharde wegen mag rijden, dat u niet zomaar overal mag kamperen en dat het bed in een camper vaak maar 1.40 bij 1.80 is. En wist u dat u met een camper vaak een eigen risico heeft van zo’n €4500 en dat het u €45 per dag kost om dit af te kopen.
Denkt u daarnaast dat u met een camper ter plekke uw eigen tempo bepaald? Als u in het hoogseizoen activiteiten wilt ondernemen zoals zwemmen met dolfijnen of walvissen spotten of zelfs als u de overtocht tussen het Zuider- en Noordereiland wilt maken, moet u dit allemaal van tevoren vastleggen.
En wat dacht u van het ontmoeten van de locale bevolking? Met een camper verblijft u op camp grounds waar u geen contact heeft met de locals, maar met andere toeristen.

Onze ervaring is dat men vaak een beeld heeft van een camperreis dat niet overeenkomt met de realiteit. Daarom adviseren wij u twee dingen. Als u mooi in de natuur wilt kamperen, op onverharde wegen wilt rijden en dat tegen een zeer aantrekkelijk tarief, dan is onze Camper Car iets voor u. De Camping Car is samen met TravelEssence ontworpen om maximale flexibiliteit, comfort en gemak te bieden. Meer over de Camping Car.

Als u liever op de mooiste natuurplekken van Nieuw-Zeeland verblijft waarbij u in contact komt met de locale bevolking, terwijl u geniet van het comfort van een echt bed en het gemak heeft van zelf kunnen koken, dan kunt u beter gebruik maken van ons ruime assortiment aan kleine, unieke accommodaties waarbij u zich verplaatst met een gewone huurauto. Vaak kost dit veel minder dan het huren van een grote camper waar nog allerlei extra kosten bijkomen zoals stageld en extra brandstofkosten. En natuurlijk de grootste kostenpost van allemaal; uw zeldzame vakantietijd die u gebruikt om gemiddeld 55 km per uur te rijden en die u verdoet aan het in- en uitpakken van uw camper, elke keer dat u iets wilt gaan doen.

Bijkomende kosten waar u met een camperreis rekening mee moet houden zijn:

  • Stageld van gemiddeld €13 per persoon per nacht
  • Extra brandstofkosten van ongeveer €20 per dag
  • Afkoop eigen risico van €45 per dag
  • Extra kosten voor de overtocht per ferry van ongeveer €250
     

De kosten van een 4-weekse rondreis met 2 personen

De kosten van een tweepersoons camper met douche en toilet zijn in het schouderseizoen rond de €120 per dag en in hoogseizoen rond de €180 per dag.

Met alle bijkomende kosten meegerekend, kost een 4-weekse camperreis u in het schouderseizoen ongeveer €6300 en in het hoogseizoen ongeveer €7700. Terwijl u met TravelEssence ook kunt rondreizen met een verzekerde auto, in comfortabele accommodaties en vaak inclusief ontbijt voor €5800 in het schouderseizoen en €7300 in het hoogseizoen. Meer over reizen met 2 personen.

De kosten van een 4-weekse rondreis met 4 personen

De kosten van een vierpersoons camper met douche en toilet zijn in het schouderseizoen rond de €150 per dag en in hoogseizoen rond de €220 per dag.

Wanneer u met vier personen een 4-weekse camperreis met één camper maakt, kost dat u rond de €7600 in het schouderseizoen en rond de €9500 in het hoogseizoen. Indien u deze reis liever met twee campers maakt, kost dat u ongeveer €12.600 in het schouderseizoen en ongeveer €15.400 in het hoogseizoen.

Wanneer u met vier personen in onze bed & breakfasts en huizen verblijft op mooie locaties, met een volwaardige keuken en aparte slaapkamers, waarbij u in contact komt met de locale bevolking en u zich verplaatst in een SUV zijn de kosten €7900 in het schouderseizoen en €9500 in het hoogseizoen. Meer over reizen met 4 personen.

Natuurlijk kunnen wij u makkelijk een camper verhuren en u op reis sturen, maar onze lokale kennis en meer dan 25 jaar ervaring zegt dat u op die manier niet optimaal gaat genieten van uw reis door Nieuw-Zeeland. En dat is waar het ons om gaat.

Onze klanten beoordelen ons met een
9.4 10
Maak gebruik van onze lokale kennis
Informatie aanvragen Presentatiedag bezoeken
Of schrijf u in voor onze
e-mail nieuwsbrief