Header Maori Ervaringen Nz

De Maori ontmoeten in Nieuw-Zeeland

Een reis door Nieuw-Zeeland is niet compleet zonder kennis te hebben gemaakt met de cultuur van de oorspronkelijke bewoners van dit prachtige land, de Maori. Voornamelijk op het Noordereiland is de Maori cultuur sterk aanwezig. U kunt verschillende activiteiten ondernemen die u een kijkje geven in hun levenswijze.

Ervaar de cultuur van een Maori stam

De Maori hebben veel van hun tradities en rituelen behouden en laten u hier graag kennis mee maken. Ga bijvoorbeeld op pad met een Maori familie waarbij u leert over de levenswijze en gebruiken van de lokale stam waar zij toe behoren. U vervaardigt zelf traditioneel gereedschap, proeft een typisch Maori gerecht, woont een welkomstceremonie bij en luistert naar eeuwenoude verhalen.

De verbinding met de natuur en het land is van groot belang binnen de Maori cultuur. Tijdens een wandeling door een Nieuw-Zeelands woud laat uw Maori gids de heilige plekken zien. Ook leert u over de geneeskrachtige werking van planten en brengt uw gids het gebied tot leven met lokale legendes en verhalen. Tijdens een ontmoeting met de Maori wordt u onderdeel van hun bijzondere cultuur en zult u de gastvrijheid voelen van dit vriendelijke volk.