1 Travel Essence Reiservaring Paulien Norbert Nieuw Zeeland Doubtful Sound Header
2 Travel Essence Reiservaring Paulien Norbert Nieuw Zeeland Norbert op het strand
3 Travel Essence Reiservaring Paulien Norbert Nieuw Zeeland Kajakken
1 Travel Essence Reiservaring Paulien Norbert Nieuw Zeeland Doubtful Sound Header
2 Travel Essence Reiservaring Paulien Norbert Nieuw Zeeland Norbert op het strand
3 Travel Essence Reiservaring Paulien Norbert Nieuw Zeeland Kajakken

Norbert & Paulien in Nieuw-Zeeland

Het was bijzonder, bijzonder! De vlucht met Cathay Pacific en het 'daghotel' op Hong Kong waren subliem gekozen. De Premium Economy hebben wij vanaf nu bovenaan het reislijstje staan.

Het begin van onze reis

Voor de beeldvorming, wij zijn via Hong Kong op Auckland gevlogen met aansluitend een binnenlandse vlucht op Christchurch. Daar hebben wij onze auto opgepikt en zijn naar het zuiden gereden, richting Tai Tapu, voor onze eerste overnachting. De volgende dag een rondje ‘the Banks’ gereden via de SH75 naar Akaroa. Wat een mooie omgeving! En wat waarderen we onze 4WD met automaat. Hij leidt ons moeiteloos en veilig langs de wateren ten zuiden van Christchurch.

Sterren kijken

Mount Cook, Mount John, met het Observatory kwamen iets te vroeg op ons pad. We hadden 's avonds nog niet de energie om wakker te blijven, om naar de sterren te kijken. Dus voor ons deze periode géén sterren, wel achter de oogleden want we hebben geen locatie gehad waar de bedden niet goed waren. We hebben heerlijk geslapen, zelfs op de 'Southern Secret' tijdens onze trip door de fjord. Die was sowieso 'special' én we hadden goed weer. De Duitse 'kokkin' aan boord heeft haar strepen verdiend.

'We hebben een rondje ‘the Banks’ gereden via de SH75 naar Akaroa. Wat een mooie omgeving! En wat waarderen we onze 4WD met automaat. Hij leidt ons moeiteloos en veilig langs de wateren van Christchurch.'

Op avontuur rondom de fjorden

De mannen van Wilkin Jet & Helicopters hebben in overleg met ons de safaritocht één dag verplaatst in verband met het weer. Dat was de beste keuze ooit ;-). De volgende dag hadden we fantastisch mooi weer én hebben we een onvergetelijke helikoptervlucht, een hele relaxte hike en een adrenaline trekkende rit met de jetboat gehad.

Hiken in een gletsjer

Frans Jozef Glacier… adembenemend. Diegene die de gletsjer-hike niet gaan doen, missen iets imposants. Deze activiteit hebben wij ter plaatse geboekt op onze dag van vertrek naar Cape Foulwind. Het mooie, we hadden goed weer op de gletsjer, jammer dat je daarna ruim 200 kilometer langs de westkust moet rijden in een té hoog tempo. Want… hier heeft Paulien, mijn reismaatje, zeker twintig keer haar profielfoto van Facebook bijgewerkt. Wat een ongelofelijk mooie route langs de Tasmanzee. En dan kom je Kerstavond om 19:45 uur aan op Cape Foulwind. Kunnen we nog ergens eten? Ja hoor, Joy en Vic hadden ons via een 'sign' gewezen op het café verderop in de straat. Daar werden we ontvangen door Kay en kregen we een heerlijk maaltje voorgeschoteld.

Kerst in Nieuw-Zeeland

Op eerste Kerstdag een rekenfoutje gemaakt. Daar in Nieuw-Zeeland is namelijk alles dicht. Wij hadden ook niet voldoende boodschappen gedaan, dus een probleem. Niks probleem! Vic en Joy hoorden van onze misrekening en nodigden ons uit voor de barbecue op eerste Kerstdag. Heerlijk, gezellig, leuk strandje, eenvoudig maar erg lekker.

Blue Duck Station met Oud en Nieuw was een bijzondere ervaring. Zo relaxed, zo eenvoudig, maar ook weer heel erg warm. Een community op zich. En dan zitten we al op het Noordereiland en zijn mijn 500 woorden al met 100 overschreden ;-)

"Poroporoaki" (tot ziens in Maori)

Meer reisverhalen

Nog iedere dag denken we terug aan de reis die we hebben gemaakt naar Nieuw-Zeeland. Hendrik-Jan heeft een… lees meer

Wij hebben een onwijs mooie vakantie mogen beleven in Nieuw-Zeeland. In twee maanden tijd hebben we 54 nachten… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.