Lake Taupo

Het grootste meer van Nieuw-Zeeland is Lake Taupo, gelegen in het centrum van het Noordereiland. Het kratermeer heeft een oppervlakte van 616 vierkante kilometer en ligt 350 meter boven het zeeniveau. Lake Taupo ligt in een adembenemend gebied wordt en omgeven door witte puimstenen stranden en beschutte rotsige inhammen. U kijkt vanaf het meer uit op de vulkanen van Mount Tongariro en Mount Ngauruhoe en de besneeuwde Mount Ruapehu.

Vulkaanuitbarsting van de Taupovulkaan

181 na Christus vond de grootste vulkaanuitbarsting van de geschiedenis plaats, midden op het onbewoonde gedeelte van het Noordereiland. Het as van de uitbarsting bedekte het hele Noordereiland waardoor alle vegetatie verdween. Tijdens deze vulkaanuitbarsting ontstond een enorme krater, die vervolgens werd gevuld met water uit vele stromen en rivieren.

Activiteiten bij Lake Taupo

Lake Taupo is een paradijs voor visliefhebbers, want het zit vol met enorme forellen, rivierkreeften en witvissen. Het plaatsje Taupo wordt niet voor niets de hoofdstad van de forel genoemd. Daarnaast is het mogelijk om prachtige wandelingen maken naar Huka Falls, langs de oever van het meer en door de bossen. U kunt ook voor spanning Lake Taupo bezoeken: raften, vliegen met een helikopter, skydiven en bungyjumpen zijn dagelijkse activiteiten. Bij Mine Bay op Lake Taupo zijn prachtige Maori rotstekeningen per boot of kajak te bewonderen. Een tien meter hoge beeldhouwwerk beschermt Lake Taupo tegen alle vulkanische activiteiten.