Au tasmania fishing retreat nature view friends stays comfortable

Natuurfenomeen: Sea Sparkles in Tasmanië

Klimaatverandering is natuurlijk een dreiging voor de natuur, maar het zorgt ook voor mooie natuurfenomenen. Zo waren afgelopen weekend Sea Sparkles te zien langs de noordkust van Tasmanië, tussen Preservation Bay en Rocky Cape. Sea Sparkles geven het water een lichtgevende blauwe neon kleur.

Wat zijn Sea Sparkles?

Sea Sparkles zijn micro-organismen die de naam dinflagellaten hebben. Deze algen geven een neon gloed aan het water als zij zich bedreigd voelen of willen jagen. Afgelopen weekend was niet de eerste keer dat er Sea Sparkles verschenen aan de kust van Tasmanië. Dit gebeurt namelijk al sinds 1994. In 1800 verschenen er ook al dinflagellaten in het noorden van Australië.

De keerzijde van het natuurfenomeen

Het natuurfenomeen, de Sea Sparkles, heeft ook een keerzijde. Een lichtgevende zee ziet er mooi uit, maar het is een waarschuwing. Een waarschuwing en een dreiging voor klimaatverandering. Dit verschijnsel vindt namelijk alleen plaats als de zee rustig en warm is. Het water rondom Tasmanië warmt op door klimaatverandering.

Daarnaast wordt de zee vervuild door chemische en mineralen stoffen, waardoor de organismen zich bedreigd voelen en licht geven.

Over Tasmanië

Tasmanië ligt ten zuiden van Australië. Het eiland staat bekend om zijn nationale parken en unieke dieren, zoals de Tasmaanse duivel. Op Tasmanië kunt u ook terecht voor goede wijnen bij verschillende wijngaarden.

Ontdek meer reisverhalen

Man op reis keuze5

Man op reis in Nieuw-Zeeland: keuze

“Het kon twee kanten op gaan dachten we,” zegt Pete, terwijl hij op zijn terras een flesje American Pale Ale-bier… lees meer

Man op reis wijn2

Man op reis in Nieuw-Zeeland: wijndomein

“Er wonen bijna 150 duizend Chinezen in Auckland; een op de tien inwoners is een Chinees.” Harvie Ferguson wrijft… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.