nz tongariro crossing hike
nz tongariro crossing hike

Great Walks in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een droomland voor wandelaars. Nationale parken en dierenreservaten bedekken tweederde van het land. Nieuw-Zeeland beschikt over duizenden kilometers aan wandel- en hiking routes, maar de Great Walks spannen de kroon.

Zoals de naam doet vermoeden brengen de Great Walks van Nieuw-Zeeland u naar de meest magnifieke plaatsen en locaties. Dwalend door het landschap ontdekt u ongerepte regenwouden, gouden kusten en slapende vulkanen. Deze meerdaagse wandelroutes, verspreid over Nieuw-Zeeland, zijn een genot voor elke wandelliefhebber.

Tijdens een Great Walk overnacht u op campings en in cabins. De slaapplekken bieden u (stapel)bedden, matrassen, een gasplaat om op te koken en sanitaire voorzieningen. Voor u selecteerde wij 4 Great Walks die uw rondreis verrijken.

Een vrouw wandelt over de beroemde Kepler Track

Tongariro Northern Circuit

Trek uw wandelschoenen aan en ontdek het vulkanische gebied van Mount Tongariro. Het 43,1 km lange Tongariro Northern Circuit op het Noordereiland neemt u mee over lavabrokken langs beekjes en besneeuwde bergtoppen. In drie tot vier dagen passeert u Mount Tongariro, Mount Ruapehu én Mount Ngauruhoe. Herkent u de laatste? Deze berg, beter bekend als Mount Doom, is te zien in Lord of the Rings. U kunt er ook voor kiezen om de populaire, eendaagse Tongariro Crossing te doen.

Een man wandelt over de Tongariro Alpine Crossing en bekijkt het weidse uitzicht

Abel Tasman Coast Track

Waar u tijdens het Tongariro Northern Circuit langs ruig vulkaanlandschap wandelt, is de 60 km lange Abel Tasman National Park bijna tegengesteld. Maak u klaar voor een glooiende kustwandeling met een tropisch tintje. Het park is vernoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger, Abel Tasman, die in 1642 per toeval de kustlijn van het nationale park ontdekte. U loopt door tropische bossen langs goudgele stranden. In de pauzes geniet u van lunch op verlaten strandjes terwijl u uw voeten afkoelt in het koude water van de Tasmanzee. U kunt ervoor kiezen om een deel van de Great Walk per kano te doen. Op deze manier ervaart u de Abel Tasman kustroute vanuit een ander perspectief.

Abel Tasman is omgeven door groen tropisch regenwoud

Routeburn Track

Ervaren wandelaars vinden dat de Routeburn Track in het lijstje van ‘mooiste wandelingen ter wereld’ thuishoort. Deze driedaagse Great Walk in het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland kent een grote diversiteit aan landschap en natuur. De 32 km lange wandeling voert u door de wildernis van Mount Aspiring National Park over alpine terrein naar het wijde landschap van het Fiordland National Park. Het hoogste punt van de Great Walk is 1.255 meter boven zee level; spectaculaire uitzichten zijn gegarandeerd.

Hike the Routeburn Track over 3 days with a local guide
Beautiful Fiordland National Park | New Zealand holiday

Milford Track

Last but not least: de Milford Track, voor velen dé favoriet. Deze Great Walk in het Fiordland National Park is een reis van 55 km en begint met een boottocht over Lake Te Anau. U maakt een tocht langs valleien, gletsjers, ongerepte regenwouden, kristalheldere meren en watervallen om uiteindelijk te arriveren in het indrukwekkende Milford Sound. In het gebied valt meer dan 7 meter regen per jaar en u kan hier in no-time volledig doorweekt zijn. Er wordt gezegd dat u de Milford Track pas echt hebt ervaren bij zware regenval; uit het niets verschijnen overal prachtige watervallen. De kans is groot dat u bijzondere vogels zoals kea’s en weka’s tegenkomt. In de Sounds kunt u ook pinguïns, zeehonden en dolfijnen spotten.

Twee mensen zitten op een rots op de Milford Track
Een koppel wandet over de Milford Track

Begint het bij u al te kriebelen? Let op, een Great Walk vergt de nodige voorbereiding. Binnen het hike-seizoen, halverwege oktober tot eind april, is het slim om van te voren hutten en campingplaatsen te reserveren. Bij alle Great Walks is er per dag een beperkt aantal mensen dat de wandeling mag starten toegestaan. En, vol is vol. Vanzelfsprekend is het van belang om een goede uitrusting mee te nemen. Lichte kleding en veel verschillende lagen is nodig om tijdens het wisselvallige weer uit de voeten te kunnen.

Ontdek meer reisverhalen

Janne

'Mama voorstellen aan mijn nieuwe liefde'

Man op reis keuze5

Man op reis in Nieuw-Zeeland: keuze

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.