aus western australia camper beach outback
aus western australia camper beach outback

Australië met de camper

Met de camper naar Australië? Dit is ons advies

Staat een camperreis door Australië hoog op uw verlanglijst? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Met een camper gaat en staat u namelijk waar u wilt zonder u druk te maken over het boeken van accommodaties. Althans, in theorie. Wij bij TravelEssence willen u zo goed mogelijk op weg helpen en delen daarom graag onze visie als het gaat om het huren van een camper in Australië.

Onze ervaring met camperreizen door Australië

Veel mensen denken bij camperreizen aan de brede wegen in Amerika of Canada, waar grote campers in mooie natuurparken staan geparkeerd. Helaas is in Australië de werkelijkheid nét even anders.

Stunning road | Australia road trip

Slechter voor het milieu

Naast de diesellucht en de kleine bedden, keuken en toilet, zijn Australische huurcampers vaak oud en absoluut niet zuinig. Een nieuwe huurauto is minder vervuilend en brengt u gemakkelijker van A naar B.

Beperkte bewegingsvrijheid

Door Australië slingeren talloze onverharde wegen die u naar de mooiste en meest afgelegen plekjes leiden. Helaas kunt u er niet met een camper komen, omdat deze niet verzekerd is op onverharde wegen.

Camper holiday | Australia camper holiday
Camper holiday | Australia camper holiday

Daarnaast kunt u de camper alleen ophalen en wegbrengen in grote steden. U rijdt van stad naar stad en moet de mooiste routes links laten liggen. Of u neemt routes die niet aansluiten op uw wensen.

Ook is de kans groot dat u noodgedwongen op een ietwat saaie camper camping komt te staan, waar u veelal toeristen tegenkomt en blijft tegenkomen. U rijdt namelijk op dezelfde wegen en mag niet zomaar overal overnachten.

Verspilling van uw kostbare tijd

Met een camper bent u een deel van de dag kwijt aan het opbouwen en afbreken van uw kampement. Dezelfde routine, dag in en dag uit. Zonde van uw welverdiende vakantie tijd! Zou u deze tijd niet veel liever besteden aan een leuke activiteit, zoals walvissen spotten of een mooie fietstocht?

Een koppel geniet van de zonsondergang op een verlaten strand in Australië
Een Australisch wit strand van bovenaf gefotografeerd
© Red Sand Campers

Wij willen dat u elke dag optimaal geniet. Dit doen wij door u zoveel mogelijk onder te brengen bij kleinschalige accommodaties, op de meest waanzinnige locaties, waar u in contact komt met de locals. Zij vertellen u met liefde waar u het lekkerste eten proeft of waar u de meest bijzondere wandelingen maakt.

Aan het eind van een welbestede dag hoeft u niet op te ruimen, maar simpelweg uw benen omhoog te gooien en te genieten van het uitzicht. Zo beleeft u een vakantie met persoonlijke aandacht en veel diversiteit.

“Alles was tot in de puntjes geregeld, van ons krijgt TravelEssence een dikke 10. Vergeleken met onze camperreis van vorig jaar, hebben we nu het gevoel dat we toen wel wat gemist hebben!” - Lees het reisverslag van Ab & Yvonne Heij

Gorgeous Outback | Australia nature

Wist u dat een rondreis per camper helemaal niet zo goedkoop is?

Uw reis is een investering. Een camper lijkt misschien de goedkope optie, maar aan het eind van de rit bent u duurder uit. Althans, u heeft minder waar voor uw geld gekregen.

Daarbij kan het huren van een camper onvoorziene kosten met zich meebrengen. Denk maar aan de afkoop van het eigen risico, one-way fees, de kosten van de campings of de extra brandstofkosten ten opzichte van een huurauto.

Ook wordt het boeken van een meerdaagse activiteit een lastig verhaal. Stel, u wilt twee dagen zeilen nabij de Whitsundays Islands. Uw camper staat stil op de parkeerplaats terwijl de meter gewoon doorloopt.

Kortom, haal alles uit uw vakantie en laat ons - aan de hand van uw wensen - een reis samenstellen die u nooit meer vergeet!

Ontdek meer over Australië

Een weg in de Outback van Australië

Alles wat u moet weten over autorijden in de Australische Outback

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.