Aus vic grampians Boroka Lookout
AUS_VIC_Grampians_Helicopters
AU Victoria Ambush Grampians
Aus vic grampians Boroka Lookout
AUS_VIC_Grampians_Helicopters
AU Victoria Ambush Grampians

5 onvergetelijke activiteiten in de Grampians

De Grampians is een nationaal park, gelegen in de staat Victoria in Australië. Het is een adembenemend natuurgebied dat bekend staat om zijn indrukwekkende rotsformaties, weelderige bossen en rijke Aboriginal geschiedenis. In dit uitgestrekte gebied barst het van de ongerepte wildernis waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Van rotsachtige bergen tot mooie watervallen en schilderachtige wandelpaden, er is hier van alles te doen en zien. In deze blog geven we u tips voor vijf onvergetelijke activiteiten.

1. Maak een wandeling naar The Pinnacle

Een van de meest beroemde wandelingen in de Grampians is naar The Pinnacle, een adembenemend uitkijkpunt op de top van een berg. U kunt The Pinnacle via verschillende wandelroutes bereiken. Onze favoriete route is vanaf Sundial Car Park en duurt heen en terug ongeveer twee uur. Vanaf de top heeft u een spectaculair uitzicht over de omgeving met imposante bergketens en uitgestrekte valleien.

Uitzicht vanaf The Pinnacle over de prachtige bush van de Grampians
De Grampians kent een uniek landschap
© TravelEssence

2. Bezoek de MacKenzie watervallen

De MacKenzie watervallen stromen het hele jaar door en zijn de meest spectaculaire watervallen in de Grampians. Dwaal door de omliggende bossen, geniet van de uitzichten vanaf de verschillende uitkijkpunten en loop ook zeker naar beneden om de watervallen van dicht bij te bekijken. Dit is de perfecte plek om te ontspannen bij het water en te genieten van de natuur om u heen.

De McKenzie watervallen in de Grampians
De Mackenzie watervallen zijn de meest bekende in de Grampians
© TravelEssence
Een vrouw kijkt naar de McKenzie watervallen in de Grampians
Bekijk van dichtbij hoe het water naar beneden valt
© TravelEssence

3. Maak een bijzondere helikoptervlucht

Ontdek de Grampians vanuit de lucht tijdens een spectaculaire helikoptervlucht. Vlieg over de prachtige rotsachtige bergen, watervallen en bossen terwijl u geniet van panoramische vergezichten. Onderweg vertelt piloot Justin u meer over het ontstaan van de rotsformaties. Wilt u uw vlucht nog specialer te maken? Kies dan voor een tussenstop bij een wijnhuis of bierbrouwerij voor een proeverij of maak een wandeling naar de historische Aboriginal rotsschilderingen.

Een helikopter stijgt op in de Grampians
Stap in een helikopter samen met piloot Justin
© Grampians Helicopters
Een man zit in een helikopter en kijkt uit op het landschap van de Grampians
Bewonder de prachtige uitzichten van bovenaf

4. Ontdek de lokale Aboriginal geschiedenis

Gariwerd, de Aboriginal naam voor de Grampians, speelt een centrale rol in veel oude verhalen van de lokale Aboriginal gemeenschappen. In dit gebied is ook een groot aantal originele rotsschilderingen te vinden, waarvan u er zes kunt bezoeken. Een prachtig voorbeeld is de Gulgurn Manja Shelter in Laharum waar u o.a. emoe sporen en handafdrukken kunt bewonderen.

Tip: Brambuk in Halls Gap is het culturele centrum van de Grampians. Hier kunt u meer te weten komen over de traditionele levenswijze, kunst en ambachten van de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Dit centrum is momenteel gesloten voor renovatie en zal na 2024 weer openen. U kunt hier momenteel nog wel terecht bij het toeristisch informatiepunt voor vragen of advies.

Het uitzicht tijdens de wandeling naar de rotsschildering bij Gulgurn Manja Shelter
Maak een wandeling naar de prachtige rotsschilderingen
© Canva
Een Aboriginal rotstekening in de Grampians
Een van de zes rotsschilderingen in de Grampians

5. Bewonder de zonsondergang vanaf The Balconies

The Balconies, ook wel bekend als de Jaws of Death, is een spectaculaire rotsformatie in de Grampians. Maak een korte wandeling door prachtige bossen en bereik een uitkijkplatform waar u wordt beloond met adembenemende uitzichten op de omringende bergen, bossen en valleien. Het is de ideale plek om prachtige foto’s te maken en te genieten van een onvergetelijke zonsondergang.

Een persoon bekijk de heuvelachtige bossen van de Grampians
The Balconies is een echte must-visit
© TravelEssence

Meer weten?

Benieuwd naar meer informatie over de Grampians en deze onvergetelijke helikoptervlucht? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze reisspecialisten.

Contact

Ontdek meer over Australië

Van spectaculaire uitzichten tot prachtige flora en fauna

Grampians National Park

Verken het Grampians National Park, een prachtig natuurparadijs nabij Melbourne. Dit is de ultieme bestemming als… lees meer

De regio's en gebieden van Australië

Ontdek Victoria

Geniet van Victoria - een samensmelting van cultuur, stijl, geschiedenis en natuur. Deze charmante staat heeft… lees meer

Waar moet u naartoe in Australië?

Plekken om te bezoeken

Met een oppervlakte van 7,692 vierkante miljoen kilometer is Australië verdeeld in 8 staten en 2 territoria. Er is… lees meer

Proef de lekkerste lokale wijnen

Ontdek de Yarra Valley

Vlakbij Melbourne vindt u de prachtige Yarra Valley, dat wordt geroemd om zijn heerlijke wijnen, mooie lokale… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.