van Tellingen

In 2013 hebben we met hulp van TravelEssence een reis gemaakt door Nieuw-Zeeland. In vijf weken tijd wisten we toen al: dit smaakt naar meer...

Familie van tellingen review3
Familie van tellingen review2
Mooie vergezichten in Nieuw-Zeeland

Dit keer zijn we 6 weken naar het Zuidereiland en Australië geweest. Bart heeft voor ons een prachtige reis samengesteld volgens het TravelEssence concept. Er is een mooie afwisseling van eenvoudige tot zeer luxe accommodaties, waardoor je steeds nieuwsgierig bent naar wat er komen gaat. We vlogen met Singapore Airlines in de Premium Economy klasse. Dat kunnen we iedereen aanraden, de verzorging en de extra ruimte maken de reis een stuk aangenamer.

Het Zuidereiland is en blijft enig in zijn soort. De rust en de natuur blijven adembenemend. Wij begonnen in Christchurch en zijn vanaf daar richting het Zuiden gereden, naar Portobello, Caitlins en Dunedin. Mohua Park is een echte aanrader. Fraaie cottages in een prachtige omgeving. We hebben daar een dagtour gedaan met Lyndon, de voormalige eigenaar van Mohua.

Daarna hebben we overnacht bij Makarora River Ranch en in Lakestone Lodge. Dit laatste is een luxe accommodatie met een prachtige tour over een gletsjermeer. Ook echt een aanrader.

Catlins 03
De Caitlins
U112 Dunedin Railway Station David Wall
Het Dunedin Railway Station

We gingen via Clyde omhoog om uiteindelijk weer in Christchurch uit te komen. Daar hebben we de trein gepakt richting Greymouth.

Door naar Tasman waar we in 2013 niet aan toe waren gekomen. Pohara in Golden Bay. Fantastisch, en de uitbaters zijn Belgen, mag je weer even Nederlands praten. Niet vergeten om daarna in de Marlborough een tussenstop te maken bij St. Leonards Vineyard en de daarbij behorende wijntour te doen. We hebben richting Christchurch nog een tussenstop gemaakt in een PurePod. Een volledig glazen huis, midden in de wildernis. Een prachtig uitzicht zonder wegen of andere huizen in de buurt. Dit “moet” je gedaan hebben.

1 Pure Pod Kaikoura c Pure Pod
Het prachtige uitzicht vanuit een PurePod
Pohue Pure Pod
Ook 's avonds geniet je van een schitterend uitzicht

Daarna hebben we ons klaargemaakt voor de vlucht naar Australië. We begonnen in Melbourne. Dit is een erg leuke stad, wij vonden het wel wat lijken op Vancouver in Canada. Relaxte sfeer, mooi centrum. Daarna begonnen aan de Great Ocean Road. We hebben ook The Grampains bezocht en overnacht in een accommodatie met een tuin van wel 9 hectare en gemiddeld 30 kangoeroes in de voortuin. Dat is leuk ontbijten! Als laatst zijn we naar de Bear Gully cottages gegaan. Dit is zeker een aanrader, werkelijk fantastisch en helemaal TravelEssence!

Afgesloten in Sydney. Dat was onze eerste keer, dus de boottocht gemaakt, het Operahouse bezocht e.d. Een heel andere stad als Melbourne en dat maakte het juist weer erg leuk.

Ik hoop onze enthousiasme van onze reis te hebben overgebracht. Bart en TravelEssence hebben ons weer een vakantie hoogtepunt bezorgd

Groet, Atty en Herman

Meer reisverhalen

Groter kon mijn verbazing niet zijn toen ik ongeveer een jaar geleden een voicemail bericht afluisterde waarin… lees meer

Onze reis in Australië begon in Sydney met een fietstour door de stad. Dit is echt een fijne manier om de leuke… lees meer