nz cycle central otago
Nz coastal otago kanuka cottage family comfortable
Nz otago peninsula beach seal 2 discoverpage detail regions
Ontdek de schitterende natuur en zeldzame diersoorten in Otago

Otago

Aan het begin van het schiereiland Otago ligt de stad Dunedin. Dunedin is de tweede grootste stad van het Zuidereiland. De stad is in 1848 gesticht door de Schotse kolonisten. De sfeer is dan ook typisch schots. De invloed is ook terug te zien in de straatnamen en tal van tradities. De stad heeft een eigen universiteit en een groot aantal historische gebouwen, waaronder het fraaie station.

Let the locals introduce you to unique wildlife on the Otago Peninsula
Sta oog in oog met een majestueuze zeeleeuw
Geniet van het rustgevende uitzicht aan de kust

Schiereiland Otago Peninsula

Ten oosten van de stad Dunedin strekt het 24 km lange schiereiland Otago Peninsula zich uit. Het is een gebied met mooie natuur, zeldzame diersoorten en interessante tuinen. Om het schiereiland goed te leren kennen is een autorit langs de 74 km lange Highcliff Road zeer aan te bevelen. Het landschap is afwisselend, de vergezichten zijn fenomenaal en u maakt kennis met Nieuw-Zeelands enige kasteel: Larnarch Castle. Het kasteel komt uit 1871 en was een huwelijksgeschenk van bankier en politicus William Larnarch voor zijn echtgenote Eliza de Guise.

Op Taiaroa Head, het uiterst noordelijke punt van het schiereiland, bevindt zich een kolonie albatrossen. Deze prachtige vogels zijn in de periode mei-november vanuit een uitkijkpost te bekijken. Ook is er een plek waar u pinguïns van dichtbij kunt observeren. Op het schiereiland kunt u in het stadje Portobello even bijkomen en genieten van een hapje en een drankje. Het is een gezellige plaats waar ook diverse accomodaties te vinden zijn. Even verderop ligt het Maori-dorp Otakou (waarvan de naam Otago is afgeleid). Het dorp heeft een Maori-kerk en een gemeenschapshuis.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.