Whanganui River Valley
Whanganui river valley nieuw zeeland rondreis
Whanganui river valley path
Geniet van schitterende boswandelingen en prachtige rivieren

Manawatu-Wanganui

Wie over het Noordereiland reist kan bijna niet om het gebied Manawatu-Wanganui heen. De streek ligt ten zuiden van de grote vulkanen en heeft in het noorden en oosten met struikgewas bedekte bergen. Er zijn veel wandelpanden, rivieren, canyons en bergketens.

Tararua gebergte

Geoefende bergwandelaars kunnen terecht in het Tararua gebergte vanwaar het uitzicht naar het westen adembenemend is. Wie van vissen houdt vindt er tal van rivieren die slingerend naar beneden stromen vanuit de bergen en vol zitten met forel. Vanwege het gebrek aan toeristische activiteiten is deze streek een afspiegeling van het authentieke landelijke Nieuw-Zeelandse leven, onaangetast door grote aantallen bezoekers.

Visit the iconic Bridge to Nowhere | New Zealand holiday
Maak prachtige wandelingen door eindeloze bossen
Ga varen op de tweede grootste rivier op het eiland

Whanganui River Valley

De Whanganui is met zijn 290 kilometer lengte na de Waikato de tweede grootste rivier op het eiland. Bijzonder aan deze rivier is dat dit de eerste rivier ter wereld is die dezelfde wettelijke status als de mens heeft. Lees meer over hoe de Whanganui River deze status verkreeg op ons blog.

De rivier ontspringt op de noordwestelijke flank van Mt Tongariro en mondt uit in de Tasman Zee bij Whanganui. Vanaf de oorsprong stroomt de rivier eerst over 60 kilometer in noordwestelijke richting en maakt vervolgens bij Taumarunui een scherpe bocht naar het zuiden. Het meest spectaculaire deel ligt tussen Whakahoro en Pipiriki waar de rivier zich door een serie nauwe kloven perst in de bossen van het Whanganui National Park.

U kunt de rivier per auto volgen vanaf Whanganui tot Pipiriki, een afstand van ca. 80 kilometer. Trek er 3 tot 4 uur voor uit, want u zult onderweg vaak willen stoppen om foto’s te maken of voor een drankje op een terras aan het water. Het landschap is zeer gevarieerd. Zijwegen leiden naar oude Maori-dorpen, uitzichtpunten en historische plekken. Als u wilt kunt u de reis onderbreken voor een tochtje per kano, kajak of jetboot en zo het landschap vanaf het water bewonderen. De tocht langs de rivier tussen Whanganui en Pipiriki is ook per fiets mogelijk. Onderweg zijn er volop gelegenheden om te overnachten.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.