Lake Tekapo

Lake Tekapo ligt in Mackenzie Country op het Zuidereiland. Het meer heeft een oppervlakte van 83 vierkante kilometer en ligt 700 meter boven het zeeniveau. De Maori noemden het meer “Takapo”, waarbij “Taka” voor slaapmat en “Po” voor nacht staat. Volgens een legende werd een groep Maori’s tijdens verkenning van het gebied in de nacht gestoord. Ze vluchtten uit angst, nadat ze de slaapmatjes haastig hadden opgerold. Tekapo is een verbastering van de originele naam.

Mt John en het observatorium van University of Canterbury

Het water van Lake Tekapo heeft een opvallende, helderblauwe kleur. Deze blauwe kleur wordt veroorzaakt door fijngemalen deeltjes, die door de gletsjers zijn aangevoerd en blijven zweven in het smeltwater. Dit zogenoemde rotsmeel zorgt voor de blauwgroene waas van het meer. Vanwege het heldere water plaatste de University of Canterbury een observatorium op de top van Mount John. Als u een wandeling maakt naar het hoogste punt van Mt John, geniet u dus niet alleen van een prachtig uitzicht maar heeft u ook de mogelijkheid om het observatorium te bezoeken.

Church of the Good Shepherd

Bezoek Church of the Good Shepherd, de eerste kerk van Mackenzie Country. De kerk uit 1935 is misschien wel de meest gefotografeerde kerk van Nieuw-Zeeland en biedt een prachtig uitzicht over het meer en de bergen. In de buurt van deze kerk staat een bronzen beeld van een Nieuw-Zeelandse Collie herdershond. Het beeld werd door bewoners van Mackenzie Country geplaatst, ter erkenning van de onmisbare rol van de herdershond in hun leven.