Stewart Island Southland
NZ - Stewart Island
Ontdek het eiland waar nog Kiwi's in voorkomen in hun natuurlijke omgeving

Rakiura National Park

Rakiura National Park is een natuurreservaat op Stewart Island / Rakiura, Nieuw-Zeeland. Het beschermde gebied beslaat ongeveer 85% van het eiland en staat bekend om zijn bijzondere flora en fauna. Zo komen er nog Kiwi’s voor in hun natuurlijke omgeving. Tijdens nachtelijke begeleide excursies loopt u grote kans deze schuwe dieren te zien en te horen.

Betekenis naam

Rakiura vertaalt naar 'het land van gloeiende luchten', een naam die verwijst naar zowel het prachtige nachtelijke hemelfenomeen genaamd de Aurora Australis (het Zuiderlicht) en de adembenemende zonsondergangen die branden aan de westelijke horizon.

Geniet van een schitterend uitzicht
Sta oog in oog met een kiwi
© TravelEssence

Nachtelijke excursies

De nacht is ook om andere redenen heel bijzonder in dit park. Terwijl u verscholen zit in een hut van het Department of Conservation, zorgen nachtelijke vogels voor een onvergetelijk refrein. U hoort de roep van ruru (de inheemse uil), weka en kiwi. Op Stewart Island heeft u een uitstekende kans om kiwi in het wild te zien.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.