NZ- Nelson Lakes
Geniet van ruige bergen, prachtige bossen en helderblauwe gletsjermeren

Nelson Lakes National Park

In het noorden van het Zuidereiland ligt Nelson Lakes National Park. Het park werd opgericht in 1956 om de natuur in het noorden van de Southern Alps te beschermen. Het alpine landschap wordt gekenmerkt door ruige bergen, bossen en gletsjermeren. De bekendste meren zijn Lake Rotoroa en Lake Rotoiti, die worden omzoomd door bossen en – volgens een Maori legende – zijn gecreëerd door het grote opperhoofd Rakaihaitu.

Wandelen

Bent u een wandelliefhebber? Maak dan een eenvoudige wandeling langs de meren of kies voor een uitdagende route door de bergen. Daarnaast kunt u vissen bij Lake Rotoroa en skiën of snowboarden bij Rainbow Skifield. Als u een bezoek aan Nelson Lakes brengt, vergeet dan niet om u warm te kleden, een extra paar droge sokken mee te nemen en goede wandelschoenen aan te trekken.

Ontdek de schitterende meren in een kano
Neem een verfrissende duik in Lake Rotoiti

Uitvalsbasis

De toegangspoort tot het park is het kleine plaatsje St. Arnaud, aan de rand van Lake Rotoiti. De plaats vormt een comfortabele uitvalsbasis voor bezoekers en heeft een aantal winkeltjes en restaurantjes.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.