KLM

Vliegreis naar Australië of Nieuw-Zeeland voorbereiden

Vliegreis naar Australië of Nieuw-Zeeland voorbereiden

Grote kans dat u er al jaren van droomt om naar Australië of Nieuw-Zeeland te gaan. Of naar allebei natuurlijk, want het is ook erg goed te combineren! Na het sparen voor uw reis en het boeken van de trip gaat het dan echt gebeuren: u vertrekt binnenkort richting ‘Down Under’! De vele voorbereidingen kunnen gaan beginnen, want het is een behoorlijke reis die u gaat afleggen. Wij gaan u vertellen waar u allemaal aan moet denken wanneer u zich gaat voorbereiden op een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland.

Reis plannen

De eerste stap is natuurlijk om uw reis te boeken naar Australië of Nieuw-Zeeland. Met onze lokale kennis en contacten kunnen wij u optimaal helpen met het organiseren van uw droomreis. Wilt u meer lezen over hoe wij u helpen met het boeken van uw reis? Lees dan ons artikel van droom tot droomreis.

De reis is geboekt en u bent bijna klaar om binnenkort naar de luchthaven te vertrekken met uw auto en bagage. Het is belangrijk om alle gekregen reisdocumenten nog eens door te lopen. Daarnaast is het goed om te bedenken naar welke vertrekhal u toe moet en hoe laat uw vliegtuig precies vertrekt. Tegenwoordig is het extra belangrijk dat u ruim op tijd op de luchthaven bent, vanwege de extra corona controles. Wij raden u aan om bij een internationale vlucht ruim 3 uur van tevoren op de luchthaven te zijn. Zo voorkomt u dat u uw vlucht mist. Maar wat doet u met uw auto als u aankomt op de luchthaven?

Parkeren bij de luchthaven

Het is een veel vergeten onderdeel van de vakantie, maar toch wel belangrijk. Over het algemeen gaan mensen met hun vele bagage met de auto naar de luchthaven toe. Dit is uiteraard ook wel de makkelijkste optie. Als u vertrekt vanaf Zaventem Airport, dient u dus waarschijnlijk ook een Zaventem parking te hebben. Gelukkig zijn er verschillende parkeeraanbieders beschikbaar waar u kunt parkeren voor niet al teveel geld. Zo kunt u al voor €65,00 per week uw auto parkeren bij de luchthaven van Brussels-Zaventem. U parkeert dan met shuttleservice, waarbij u na het parkeren van uw auto met de shuttlebus naar de luchthaven wordt gebracht.

Inpaklijst vakantie

Wanneer alles geregeld is kan het inpakken echt beginnen! Bang dat u iets vergeet? Geen zorgen, wij vertellen wat u zeker niet mag vergeten. Hoewel het in Australië en Nieuw-Zeeland erg warm kan zijn, kan het in de Nederlandse zomermaanden in Australië en Nieuw-Zeeland erg fris zijn ’s avonds. Dit komt doordat de Nederlandse zomer tegelijk valt met de ‘winterperiode’ in Australië en Nieuw-Zeeland. Hoewel het overdag nog steeds rond de 18 graden is, kan het ’s avonds wel rond de 8 graden worden. Het is daarom belangrijk om ook genoeg warme kleding mee te nemen, afhankelijk van in welke maanden u op reis gaat natuurlijk.


Reis naar Australië of Nieuw-Zeeland

Bent u helemaal klaar voor een vliegreis naar Australië of Nieuw-Zeeland? Onze reisspecialisten helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op of bezoek een van onze presentaties. Dit kan live vanuit uw eigen woonkamer, of op ons kantoor in Zeist. Hierin neemt een van onze reisspecialisten u virtueel mee naar Australië of Nieuw-Zeeland. Daarna is er uiteraard nog tijd voor al uw vragen.