Stopover blog - AUS #5
Stopover blog - AUS #5

Vliegen met of zonder tussenstop naar Australië?

Als u een vlucht naar Australië boekt, dan staat u voor een gigantische opgave: u heeft keuze uit talloze vluchtroutes en mogelijkheden... Is het dan niet beter om gewoon in één keer naar de andere kant van de wereld te vliegen? Of kunt u toch beter kiezen voor een vlucht met tussenstop? Hoe u van uw vliegreis een comfortabele tocht maakt, leggen wij graag uit.

Arrive zen in Australia | Australia holiday
Economy flight | New Zealand holiday

Van uw reis door Australië klinkt de vlucht ernaartoe misschien het minst leuk. Uren in het vliegtuig zitten, is niet iets waar men veel zin in heeft. Maar ach, u doet het voor een goed doel, namelijk om de Australische hoogtepunten met eigen ogen te zien!

Daarbij kunnen wij uw vlucht zo comfortabel mogelijk maken. Wij werken namelijk samen met gerenommeerde luchtmaatschappijen zoals Cathay Pacific en Emirates. Zo heeft u gegarandeerd een prettige stoel en komt u uitgerust aan op de bestemming (Pssst, dit zijn de beste plekken in het vliegtuig!)

Ondertussen beschikt u over een fijn entertainmentsysteem, zodat u zich niet hoeft te vervelen. Daarnaast realiseren wij een vlekkeloze planning met goede aansluitingen, vertrektijden en aankomsttijden. Hierdoor voelt de reis als een onderdeel van uw vakantie en niet als iets vervelends.

Maar – het échte comfort realiseert u zelf. Door de juiste keuzes te maken. Welke keuzes wij aanbevelen? Dat leggen wij uit in dit artikel!

Explore the streets of Hong Kong | New Zealand holiday
© Pixabay

Hoe lang duurt de vlucht van Nederland naar Australië?

Allereerst willen wij u een idee geven van de vluchtduur tussen Nederland en Australië. U moet rekening houden met een vliegtijd van zo’n 25 à 30 uur. Dat klinkt misschien lang, maar in die tijd legt het vliegtuig meer dan 15.000 kilometer af! En… u bent wel in een dag aan de andere kant van de wereld! Bij vrijwel elke luchtvaartmaatschappij dient u minimaal één keer te overstappen. De afstand is vaak te groot om in één keer te vliegen. Toch is het sinds kort mogelijk om rechtstreeks naar Australië te vliegen. Zonder tussenstop in één streep naar Perth!

Dan vliegen we liever rechtstreeks naar Australië! Of toch niet?

Ja, het klinkt heel aantrekkelijk om rechtstreeks naar Australië te vliegen. U hoeft het vliegtuig niet uit, kunt gewoon blijven zitten en de vlucht duurt – met zo’n 17 uren – iets korter. Maar vergis u niet: er kleven ook nadelen aan waar u in eerste instantie misschien niet bij stil staat.

1. De rechtstreekse vlucht vertrekt vanuit Londen

Dus rechtstreeks is niet echt rechtstreeks voor ons, Nederlanders. U moet gewoon overstappen in Londen.

2. U komt vermoeider aan op uw eindbestemming

Ja, dat klinkt misschien raar omdat de vlucht korter duurt – maar het is toch zo. Zonder tussenstop komt u hoogstwaarschijnlijk vermoeider aan.

Dat zit zo: stel, u vliegt om 07:00 uur van Nederland naar Londen, waar u om 08:00 uur overstapt op het vliegtuig naar Perth (vergeet niet, ook in Londen gaat de tijd een uur terug). Vervolgens duurt de vlucht naar Perth 17 uur en wordt de klok 7 uren vooruitgezet. Dat betekent dat u na een vlucht van 17 uur (exclusief de tijd die u kwijt bent van Amsterdam naar Londen) om 08:00 uur ’s ochtends aankomt. De kans is vrij groot dat u vermoeid uit het vliegtuig stapt.

Fly over the river | Australia holiday

3. U landt in West-Australië

Begrijp ons niet verkeerd: West-Australië is prachtig! Maar als dit niet het gebied is dat u wilt aandoen, dan bent u genoodzaakt om alsnog over te stappen. In dit geval moet u een extra vlucht boeken van Perth naar Melbourne, Adelaide, Syney of Brisbane.

4. Het vliegtuig verbruikt meer brandstof

Hoewel het vliegtuig wel over de capaciteit beschikt om de afstand af te leggen, verbruikt het veel meer brandstof dan op een vlucht met tussenstop. Niet alleen vanwege de langere afstand, maar ook vanwege het extra gewicht omdat er meer brandstof wordt getankt.

Wij bij TravelEssence staan voor beter reizen! Eén van de redenen waarom wij deze optie niet aanbieden.

Waarom het beter is om naar Australië kunt vliegen mét een tussenstop

Ons advies is om altijd met een tussenstop naar Australië of Nieuw-Zeeland te vliegen. Nou ja, tussenstop? Wij maken er gewoon een fijne stop over van enkele dagen van, met alles erop en eraan! En wel om deze redenen:

Het is een extra vakantiebestemming voor uw reis

Als u dan toch al naar de andere kant van de wereld vliegt, waarom dan niet uw vakantie uitbreiden met nóg een bestemming… U stopt waarschijnlijk op een plek waar u anders niet was geweest. Daarnaast maakt u kennis met een andere cultuur en wordt u omringd door een andere natuur.

Bij TravelEssence kiest u uit diverse stopovers, zoals:

U komt uitgerust aan op uw eindbestemming

Een stop over maakt niet alleen uw reis nog afwisselender en interessanter, maar u komt ook uitgerust aan op uw eindbestemming.

Gedurende uw tussenstop kunt u genieten van het betreffende land, tot rust komen in uw hotelkamer zonder ver te hoeven reizen en went u alvast aan het tijdverschil met Nederland. Na enkele dagen stapt u in het vliegtuig naar Australië, waar uw rondreis pas écht begint…

Ontdek meer reisverhalen

US Flight Economy KLM

Man op reis in Australië: nachtvliegen

Cathay pacfic seats friends flights business exampletrip

Man op reis in Nieuw-Zeeland: klassen

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.