Nz bay of islands museum family car header
Nz bay of islands museum family car header

Ultieme vrijheid ervaren in Nieuw-Zeeland

Om u heen de mooiste natuur en voor de rest, niks. Geen persoon in de verste verte. Dit geeft een machtig gevoel maar toch ook een gevoel van klein zijn. Maar bovenal een gevoel van ultieme vrijheid. In Nieuw-Zeeland is het mogelijk om jezelf compleet te verliezen in het landschap. Het sublieme aan te raken. Van sublimiteit was wel te spreken, toen Debbie en Tom in mei van dit jaar een reis naar Nieuw-Zeeland wonnen tijdens de Freedom week van Sublime FM. In het begin van dit najaar reisden zij samen af om zich te laten betoveren door het vele pracht en praal wat Nieuw-Zeeland te bieden heeft. Ik vertel u graag wat meer over een aantal bijzondere accommodaties waar Debbie en Tom verbleven nog niet zo heel lang geleden.

Central Plateau, het Noordereiland
Zo’n 300.000 jaar geleden is op het Noordereiland het gebied Taupo ontstaan door vulkaanerupties en de werking van gletsjers. Dit zorgt ervoor dat op de dag van vandaag dit gebied is voorzien van erg vruchtbare grond en dat zorgt er dan weer voor dat Taupo is voorzien van ongekend mooie natuur. Met als uitschieters drie reusachtige, actieve vulkanen en het kratermeer Lake Taupo. Één van deze vulkanen heet Tongariro. Waar zich het beroemde wandelpad, bekend door het bijzondere stukje natuur waar dit pad zich in bevindt, Tongariro Crossing doorheen kronkelt.

Man zit op een rots voor een vulkaan in Tongariro National Park
© Barton Matthews

Tongariro Crossing Lodge, wat middenin al dit moois ligt, is de perfecte uitvalsbasis om de Tongariro vulkaan te bewandelen of de rest van de omgeving te verkennen. Het is een kleine accommodatie waar de hosts, Marina en Louis, u graag persoonlijk aandacht geven zodat u het maximale uit uw verblijf kunt halen. Wat niet heel ongewoon is bij deze boetiek accommodatie, is de geur van versgebakken brood wat u in de morgen tegemoet komt. Zo kunt u heerlijk gaan ontbijten en uw plannen voor de dag bespreken met Marina en Louis, die u graag vol passie en enthousiasme over hun eigen avonturen in de omgeving vertellen. De hosts doen hun uiterste best om u de comfort van thuis te geven maar dan met nog net dat beetje extra. Mocht u de Tongariro Alpine Crossing gaan doen, geven zij u graag de juiste informatie, wandeluitrusting en zelfs een lunchpakket zodat u veilig en zonder zorgen deze spectaculaire tocht kunt gaan maken.

Vrouw staat met haar handen in de lucht voor de groene meren op Mount Tongariro
© TravelEssence

Abel Tasman, het Zuidereiland
Natuur van dezelfde gradatie, maar dan op het Zuidereiland, is het nationale park, Abel Tasman, vernoemd naar de Nederlandse wereldverkenner Abel Janszoon die hier in 1642 aan land kwam. Dit is misschien het kleinste Nationale park van Nieuw-Zeeland, maar zoals de uitdrukking luidt, klein maar magistraal fijn. Goudgele stranden, dichtbegroeide bossen, een azuurblauwe zee en sta niet raar te kijken van een dolfijn, zeehond of pinguïn hier of daar. Abel Tasman is onder andere beroemd om de Wainui watervallen en Harwood’s Hole; een 176 meter diepe canyon.

Aan de Tasman Bay ligt het sprookjesachtige Accent House Bed & Breakfast in het plaatsje Mapua. Vanuit deze accommodatie is het gemakkelijk om het Abel Tasman National Park te verkennen en bovendien ligt het vlakbij Ruby Bay en Mapua Wharf. Uw hosts, Sharon en John, vertellen u graag meer over wat er in de omgeving te zien en doen is. De hosts zijn erg trots op hun nieuwste kamer, Quail Suite, die van alle gemakken is voorzien. Deze suite biedt ruimte voor vier personen en vanaf hier is het erg makkelijk om de omgeving van Abel Tasman te verkennen maar zeer zeker ook om rond te dwalen over het land waar de Bed & Breakfast op is gebouwd. Met een grote vijver en romantisch bruggetje, overdrijf ik niet met het sprookjesachtige gevoel wat deze accommodatie met zich meebrengt!

Twee mensen varen door Abel Tasman National Park met een kajak
© TravelEssence
Kajaks op het strand in Abel Tasman National Park

Niet zo heel ver van Accent House ligt een andere accommodatie die ik u ook zeker niet wil weerhouden, het ook in Abel Tasman gelegen Bed & Breakfast Clayridge House. Gelegen op een vijftien hectare stuk grond, is het uitzicht vanaf deze plek bijna onmogelijk om in woorden uit te drukken. Het uitzicht verleent zich goed als inspiratie voor een schilderij. En laat één van de hosts, Peter, nou net kunstenaar zijn. Hij geeft u graag een kijkje in zijn atelier. Deze plek is perfect als u even lekker tot rust wilt komen. Luister naar de geluiden van de natuur, geniet van het uitzicht of sta binnen vijfendertig minuten in het Tasman National Park. Clayridge House zorgt ervoor dat de ultieme vrijheid u omarmd en de rust als een warme deken over u heen valt.

De Golden Beach bij Abel Tasman in Nieuw-Zeeland
© TravelEssence

Dit zijn maar drie van de vele soortgelijke accommodaties die wij aanbieden bij TravelEssence. Wilt u ook de ultieme vrijheid voelen en deze machtige natuur met eigen ogen zien terwijl u verblijft in bijzondere accommodaties? Dat kan! En mocht u nou zo enthousiast zijn dat u bijna niet meer kan wachten, in januari zijn veel van dit soort accommodaties nog beschikbaar. Wat een fantastische begin van 2020! Maak nu een gratis afspraak met één van onze reisspecialisten of kom naar één van onze gratis presentaties.

Ontdek meer reisverhalen

aus outback aussie

4x Australische films om in de reisstemming te komen

Vrouw staat met haar handen in de lucht voor de groene meren op Mount Tongariro

Great Walks in Nieuw-Zeeland

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.