aus brisbane storey bridge sunset

Tropische hoogtepunten #DreamNowTravelLater

In de TravelEssence-serie "Liefdesverklaringen aan Down Under" delen onze reisadviseurs en collega's enkele van hun beste herinneringen uit Nieuw-Zeeland en Australië met u. Om te informeren, weg te dromen en te inspireren voor uw eigen reis in de toekomst.

Reisadviseur Ronald vertelt u graag over drie hoogtepunten van zijn reizen door Australië.

Op zoek naar wildlife in het oudste regenwoud ter wereld

Het eerste hoogtepunt vond plaats aan de Oostkust van Australië in het oudste regenwoud ter wereld. Ik mocht mee op ‘late-afternoon’ excursie met natuurliefhebber en gids Murray. Een ontspannen tocht over de Daintree rivier vol met wildlife uit Australië. De vele wilde dieren die zich lieten zien in een landschap met de ondergaande zon maakte het een geweldig avontuur.

De omgeving waar u doorheen vaart is een walhalla voor natuurliefhebbers. Ik geloof dat er wel 160 verschillende soorten vogels zitten. Op het land zaten zwermen kaketoes en in bomen slingerden slangen. En met een beetje geluk spot je een zeven meter lange krokodil!

Op ontdekkingstocht per fiets door Brisbane

Brisbane by Bicycle hoort ook in mijn rijtje met hoogtepunten thuis: niet zo ruig als de eerste, maar daardoor niet minder leuk. Ik zou een fietstocht door een metropool als Brisbane iedereen aanraden. Het is een fijne manier om een feeling te krijgen van een stad en om in één dag verschillende bezienswaardigheden te kunnen afvinken.

Ik zal de botanische tekeningen en het aangelegde fietspad langs de Brisbane River dwars door de stad nooit vergeten. Prachtig om op ontspannen manier alle indrukken in je op te nemen, met natuurlijk alle mogelijkheden om te stoppen en foto’s te maken.

Beach in Brisbane | Australia holiday

Het Tamborine National Park

Last but surely not least is de wandeling door Tamborine National Park. De roadtrip vanuit het zuiden van Sydney richting Brisbane biedt veel onontdekte parken, stadjes en bijzondere plekjes, waar de Tamborine Mountain er één van is. De subtropische binnenlanden zijn minder bekend en staan wellicht niet op de voorpagina van de Lonely Planet, maar het gebied heeft geheel onverwacht toch een plekje in mijn hart weten te veroveren.

Ik herinner me de natuur, de geluiden en bovenal de grote prachtige varens. Je verwacht het niet direct omdat je van te voren wellicht weinig over het gebied leest, maar het Tamborine National Park staat zeker bovenaan mijn lijstje van parels in Queensland.

Neem direct contact op met Ronald

Ontdek meer reisverhalen

Nz mount cook hiking trail solo active

Avontuurlijk Nieuw-Zeeland #DreamNowTravelLater

In de TravelEssence-serie "Liefdesverklaringen aan Down Under" delen onze reisadviseurs en collega's enkele van… lees meer

Nz kaikoura beach seagulls family best travel time

De lucht kleurde abrikozen! #DreamNowTravelLater

In de TravelEssence-serie "Liefdesverklaringen aan Down Under" delen onze reisadviseurs en collega's enkele van… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.