Au great ocean road discoverpage

Parels op de Great Ocean Road #DreamNowTravelLater

In de TravelEssence-serie "Liefdesverklaringen aan Down Under" delen onze reisadviseurs en collega's enkele van hun beste herinneringen uit Nieuw-Zeeland en Australië met u. Om te informeren, weg te dromen en te inspireren voor uw eigen reis in de toekomst.

In deze blog vertelt reisadviseur Sylvia over de verborgen parels van de Great Ocean Road, een van de mooiste routes in Australië.

Impressive Great ocean Road | Australia road trip
Stunning Great Ocean Road | Australia holiday

Komt dat zien, komt dat zien!

Op een prachtige dag in maart reed ik langs de Great Ocean Road in het zuiden van Australië. Omdat ik ruim de tijd had kon ik op veel verschillende plaatsen stoppen om te genieten van het uitzicht. Wat is het hier mooi!

De Great Ocean Road slingert 240 kilometer langs de kust van de Indische Oceaan. Als u door het oostelijke deel rijdt, komt u langs pittoreske plaatsjes en rijdt u dwars door natuurgebieden. Daarnaast is er ook het westelijke deel, wat bestaat uit een aaneenschakeling van hoge kliffen, zandstranden, kloven, regenwouden en karakteristieke dorpen. Naar mijn mening een van de mooiste kustroutes ter wereld!

Ik begon mijn route aan de westkant. Naast de bekende "Twelve Apostles" waar het altijd vrij druk is. Gelukkig had ik genoeg tijd om ook andere mooie, minder toeristische, uitzichtpunten te bekijken. Zo bezocht ik onder andere de London Arch en wandelde ik over de mooiste stranden, waar ik keek hoe stoere surfers de hoge golven bedwongen.

Great Ocean Road | Australia road trip
© TravelEssence

Beestenboel aan de oostkust

Naarmate ik verder reed richting het oostelijke deel, veranderde het landschap. De weg voerde door oude bossen met de grootste eucalyptusbomen van heel Australië. Een absolute aanrader is ook het bezoeken van Otway National Park. Hier zitten veel koala's in de bomen en de kans dat je er één spot is erg groot. Als er auto's langs de kant van de weg geparkeerd staan is het sowieso slim om ook te stoppen, grote kans dat er ergens een koala te zien is!

Last but not least: Ga in Apollo Bay fish & chips eten en kijk goed uit voor de kaketoes! Voordat u het weet gaan zij er vandoor met uw visje :)

Neem direct contact op met Sylvia

Ontdek meer reisverhalen

Header blue pools

Avondduik in de Blue Pools

Makarora is het alternatieve broertje van Wanaka en Queenstown. Er zijn minder toeristen, het is een oase van rust… lees meer

aus brisbane storey bridge sunset

Tropische hoogtepunten #DreamNowTravelLater

In de TravelEssence-serie "Liefdesverklaringen aan Down Under" delen onze reisadviseurs en collega's enkele van… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.