Nz kaikoura beach seagulls family best travel time

De lucht kleurde abrikozen! #DreamNowTravelLater

In de TravelEssence-serie "Liefdesverklaringen aan Down Under" delen onze reisadviseurs en collega's enkele van hun beste herinneringen uit Nieuw-Zeeland en Australië met u. Om te informeren, weg te dromen en te inspireren voor uw eigen reis in de toekomst.

Reisadviseur Ilona deelt graag haar verhaal met u over een verrassende wending van haar geplande dag in Kaikoura, Nieuw-Zeeland.

Uitslapen? Niets daarvan!

Tijdens mijn laatste reis door Nieuw-Zeeland verbleef ik in het mooie Kaikoura. Kaikoura is een gezellig kustplaatsje tussen Christchurch en Picton. Hier kan men het hele jaar door walvissen en dolfijnen spotten. Volgens mijn voucher zou ik de volgende dag met het team van Dolphin Swim het water op zou gaan. Ik schrok alleen een beetje van de tijd. Ik moest mij om 5(!!) uur ‘s ochtends op het kantoor van de Dolphin Swim melden. Dat begreep ik niet helemaal, want ik wist dat er later in de ochtend ook cruises gingen.

Morgenstond heeft goud in de mond

Eenmaal op het kantoor kregen we uitleg (o.a. tips waarmee je de aandacht van de dolfijnen kunt krijgen) een kop koffie, waarna we werden verwelkomd door de kapitein van onze boot. In de complete duisternis voerden we de open zee op. Het was fris, maar de zon kwam langzaam op. Wat ik toen mocht aanschouwen was onvergetelijk! De lucht kreeg de kleur van abrikozen, de zee was helder blauw en in de verte waren besneeuwde bergtoppen te zien.

Een trukendoos van jewelste

Gehuld in een wetsuit en met een snorkel op, stond ik samen met een klein groepje klaar voor een speelkwartier met de dolfijnen. Het duurde niet lang of de eerste dolfijnen werden gespot. Langzaam lieten we ons in het water glijden en niet tientallen, maar honderden, wilde dolfijnen lieten hun kunstjes lieten zien. En dat met dit fantastische uitzicht als achtergrond. De dolfijnen zwommen niet alleen langs, maar ook onder ons door. Voor even voelde ik me onderdeel van hun natuurlijke omgeving. Een ervaring om nooit te vergeten!

Lees meer over:

Ontdek meer reisverhalen

aus kakadu national park crocodile

8x gevaarlijkste dieren van Australië

Rondspringende kangoeroes, koala’s, dolfijnen en vogelbekdieren. Dat er schattige dieren in Australië leven is een… lees meer

Aus kangaroos play at beach

Top 10 meest bijzondere dieren in Australië

Australië vormt, als eilandcontinent, een thuisbasis voor veel unieke diersoorten. Een aantal van deze dieren kent… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.