NZ - Wellington Region

8 insider tips voor Wellington

Wellington, de stad die precies groot genoeg is om klein te blijven. Tijdens mijn verblijf in Nieuw-Zeeland woonde en werkte ik hier ruim tien weken. In deze blog dan ook acht insider tips voor Wellington die u niet mag missen tijdens uw reis. Maak kennis met the coolest little capital in the world.

1. Wandeling langs het Waterfront

Er zijn verschillende manieren om van de ene kant van de stad naar de andere te komen, maar de fijnste optie is toch wel een wandeling langs Wellington’s Waterfront. Vanaf het Te Papa museum richting het business district komt u langs vrolijke pop-up winkeltjes en leuke horeca tentjes. In de ochtend ziet u er de werkende massa naar kantoor lopen, ‘s middags vindt u er de toeristen en andere Wellingtonians. Aan het water kunt u heerlijk zitten en de zon zien reflecteren op het water terwijl u uitkijkt over de baaitjes en de stad. Het is tijdens de Waterfront Walk dat de wind zorgen doet laten verdwijnen en mensen laat verstillen.

2. Vergezichten vanaf de Mount Victoria Lookout

Een must-do tijdens een bezoek aan Wellington is het bezoeken van de Mount Victoria Lookout. De lookout is makkelijk te bereiken vanuit de stad met de auto. Ook zijn er verschillende wandelpaden vanuit de binnenstad die u door de naaldbossen omhoog richting het uitkijkpunt leiden. Een laatste optie is bus 20 vanuit de stad die u rechtstreeks naar de top van Mount Victoria brengt. Eenmaal boven aangekomen heeft u een spectaculair uitzicht over de gehele stad en haar omgeving.

Stunning view on Wellington | New Zealand holiday
© TravelEssence

3. Koffie & lunch

Wellingtonians zijn gek op hun koffie en elke gelegenheid wordt dan ook aangepakt om ergens een overheerlijke cappuccino te scoren. Bij koffiezaakje Customs Coffee waant u zich weer helemaal terug in de 70’s en bij Prefab worden de bonen geroosterd terwijl u wacht. Naast goede koffiespots staat Wellington ook bekend om haar enorme aanbod aan restaurants en lunchtenten. Wellington heeft relatief gezien meer restaurants en cafes als New York en voor iedereen is er dan ook wat wils. Honderden lunchtenten in en rondom Cuba Street voor uw middagmaal te over! Daarnaast eet u in het centrum een heerlijke lunch bij favoriet Fidel’s en kunt u in de wijk Newtown terecht voor de lekkerste smoothies en vegetarische gerechtjes bij Baobab. Wanneer u in de buitenwijk Petone aan het water wilt lunchen, maakt u een stop bij het bijzondere Seashore Cabaret. De mooiste opgemaakte borden vindt u bij Comes and Goes. En tijdens een brunch bij Spruce Goose ziet u op het terras de vliegtuigen landen en opstijgen vanuit de prachtige stad.

Dining in Wellington | New Zealand holiday
© TravelEssence

4. Roadtrip langs de Bays

Als u net als ik graag auto rijdt, dan zijn de baaien van Wellington het decor voor een leuke rit. Een rondje Round the Bays brengt u langs Wellington’s vele baaien en stranden. Beginnend bij Oriental Bay: het strand dat het dichtst bij het centrum ligt en waar u heerlijk op het strand kunt liggen en genieten van de zon. Iets verderop vindt u Scorching Bay, volgens velen het mooiste strand van Wellington en ideaal voor een picnic of lunch bij het fijne Scorch-O-Rama. Verder rijdend komt u bij Days Bay en Eastbourne uit. In Days Bay kunt u kunstgalerieën bezoeken, een natuurwandeling maken en de vissers aan het werk zien op de long jetty. Zuidelijker vindt u Lyall Bay, rustiger dan het stadse Oriental Bay en een populaire spot voor de vele surfers die komen dansen met de golven. Uitkomen doet u bij mijn favoriete baai Island Bay ten zuiden van Wellington. Hier ziet u de zon langzaam zakken in het water, waarbij de lucht in de mooiste tinten kleurt en waar u zult beseffen op wat voor mooie plek u terecht gekomen bent.

5. Een bezoek aan de Botanical Gardens

De Botanical Gardens zijn altijd een bezoek waard, maar in januari helemaal. Naast de bijzondere flora & fauna in deze tuin, vinden er in deze maand de Gardens Magic zomerconcerten plaats. Drie weken langs wordt de tuin omgetoverd tot een prachtig sprookjesbos met de meest kleurrijke belichting. Bezoekers nemen hun kleedje en avondmaal mee en strijken neer op het gras met hun vrienden en familie. Tip: in het donker zijn er veel gloeiwormen te vinden in het park. Loop dan ook zeker nog eens een rondje door de tuin wanneer de muziek afgelopen is.

6. Bezoek aan het Te Papa Museum

Er zijn weinig musea zo inspirerend en verrijkend als het Te Papa Museum in de stad. Het mooiste? Het is gratis voor iedereen. In het museum leert u Nieuw-Zeeland door en door kennen, van de rijke Maori geschiedenis tot aan hoe het land geologisch in elkaar zit. Indrukwekkend is de gigantisch opgezette octopus en de animatie waarbij u kunt ervaren hoe een aardbeving voelt.

Te Papa Museum Wellington | New Zealand holiday
Te Papa Museum Wellington | New Zealand holiday
© TravelEssence

7. Cricket wedstrijd bij de Basin

Naast rugby is cricket een van de belangrijkste sporten in Nieuw-Zeeland. De Basin Reserve is in de zomermaanden de plek om andere Wellingtonians te ontmoeten en een wedstrijd van de geliefde Black Caps bij te wonen. Dankzij mijn werk in de basin was ik bij een aantal grote wedstrijden aanwezig en de sfeer hier is bijzonder relaxed. Veel Wellingtonians vindt u op de wedstrijddagen in de basin op het gras langs de kant met een esky vol koude drankjes en hapjes. Cricket is een lastige sport om te begrijpen, maar elke Nieuw-Zeelander zal het leuk vinden om de basisregels aan u uit te leggen. Wanneer u door heeft hoe het spel in elkaar zit, is het zelfs spannend om naar te kijken.

8. Tijd voor natuur

Wanneer de stad even te veel wordt is er ook altijd nog de mogelijkheid om een wandeling in de natuur te maken. Zo is er de Red Rock Coastal Walk bij Owhiro Bay, een makkelijke track die u in twee à drie uur kunt afleggen. U loopt langs de kust en ziet zeehonden bakken in de zon op de mooiste rotsformaties. Ten westen van de stad is er nog de Makara Walkway, een route van zes kilometer door Nieuw-Zeelandse landschappen. Een laatste aanrader: neem de ferry vanaf de binnenstad naar Eastbourne. Hiervandaan kunt u een route lopen door de overweldigende natuur naar de vuurtoren.

Dit waren de 8 insider tips voor Wellington! Gaat u deze mooie stad ook bezoeken tijdens uw reis door Nieuw-Zeeland?

Ontdek meer reisverhalen

Nz dolphin encounter kaikoura 3 solo easy going

7 bestemmingen om de fauna van Nieuw-Zeeland te ontdekken

Met een boot vaart u langs rotsen die uit het water omhoog rijzen, groene heuvels vormen een fel contrast met het… lees meer

Au great ocean road discoverpage

Parels op de Great Ocean Road #DreamNowTravelLater

In de TravelEssence-serie "Liefdesverklaringen aan Down Under" delen onze reisadviseurs en collega's enkele van… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.