nz-queenstown-cottage-lake-view-partner-accommodation-comfortable

3 op Reis in Nieuw-Zeeland: Makarora & Queenstown

In de laatste aflevering van 3 op Reis in Nieuw-Zeeland bezoekt Geraldine Makarora, Mount Aspiring National Park en Queenstown. De ‘wow’s’ en de ‘wha’s’ zijn even op, want dit keer is zij echt stil van de prachtige natuur en de verschillende ansichtkaarten die zij tijdens de reis over het Zuidereiland is tegengekomen. Haar conclusie is dan ook: het is een lange reis naar Nieuw-Zeeland, maar het is het meer dan waard.

Voor het programma 3 op Reis maakte BNN, in samenwerking met TravelEssence, een rondreis over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De eerste aflevering stond in het teken van de Tasman Glacier en Lake Tekapo. In de tweede aflevering bezocht Geraldine het avontuurlijke Wanaka.

De lodge van Crazy Pete in Makarora

In het kleine plaatsje Makarora, dat slechts zeventig inwoners telt, vindt u de Wild Earth Lodge van Crazy Pete en zijn vrouw Janine. Zij hebben de lodge zelf ontworpen en u kunt hier verblijven in een van de kamers met een badkamer. U kunt eten, ontspannen en kletsen met Pete en Janine in de gedeeltelijke woonkamer. Mocht u liever wat meer privacy hebben, dan kan dat ook. U kunt uw eigen huisje met keuken huren.

Meet the locals | New Zealand holiday
© TravelEssence

Geraldine verblijft bij de lodge van Crazy Pete. Zij wordt hier verrast door het prachtige uitzicht en door de geluiden van de schapen bij het wakker worden. Pete neemt Geraldine mee voor een ritje in zijn stoere wagen. Tijdens het bereiden van het diner laat hij haar een echte Nieuw-Zeelandse delicatessen proeven. Iets met pannenkoeken en vis.

Mount Aspiring National Park

Makarora is de uitvalbasis voor een bezoek aan Mount Aspiring National Park in Nieuw-Zeeland. Het nationale park staat bekend om de ruige natuur. Van valleien en rivieren tot met sneeuw bedekte bergen en watervallen.

Geraldine gaat op pad met Wilkin Jet & Helicopters. Tijdens de Siberia Wilderness Adventure tour ervaart zij de veelzijdigheid van de natuur vanuit drie verschillende perspectieven. Zo maakt zij een helikoptervlucht, gaat ze twee uur lang wandelen en maakt zij een tocht over het water met een jetboat.

Jetboat in an amazing scenery | New Zealand active holiday

Queenstown

Geraldine sluit haar rondreis over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland af in Queenstown. Het vroegere mijnstadje is vandaag de dag de Adventure Capital van de wereld. Deze naam heeft Queenstown te danken aan de eerste commerciële bungeejump dat hier plaatsvond. Maar wij snappen heel goed dat dit iets te avontuurlijk is. U kunt in Queenstown ook kanoën, raften en wandelen. Voor wijngaarden, musea en gezellige restaurants bent u in deze stad ook aan het juiste adres.

De ervaringen van Geraldine in de derde aflevering van 3 op Reis in Nieuw-Zeeland kunt u met ons terugkijken:

Advenutour jet boating in Queenstown region | New Zealand holiday

Vorig jaar maakte ook Dennis voor 3 op Reis een rondreis Down Under. Hij maakte een roadtrip van Melbourne naar Sydney.

Ontdek meer reisverhalen

Persfoto Algemeen2

3 op reis à la TravelEssence - Deel 3

Dit zijn alweer de twee laatste afleveringen van de serie die 3 Op Reis in samenwerking met TravelEssence in… lees meer

Aus melbourne private tour example trip 2 jpg

3 op Reis in Australië: Melbourne

Om ons te wanen in de Down Under sferen, kijken wij graag weer eens met u terug naar 3 op Reis in Australië. In… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.