3 Grampians Crew 3 op Reis

3 Op Reis à la TravelEssence - deel 2

Zoals u inmiddels weet hebben TravelEssence en 3 Op Reis wederom de handen ineengeslagen om u een prachtig stuk van Australië te laten zien. De afleveringen van 3 Op Reis vatten wij voor u samen, zodat u een idee krijgt welke TravelEssence pareltjes u nog meer kunt bezoeken tijdens uw rondreis door Australië. Ook kunt u in alle rust de afleveringen terug bekijken. In deel 1 was te lezen over Adelaide en Kangaroo Island en nu zijn de Grampians en de Great Ocean Road aan de beurt!

Grampians National Park

Grampians National Park vindt u in de staat Victoria, op ongeveer drie uur rijden van Melbourne. Dit reusachtige natuurgebied kent waanzinnige dalen, rotsen, bossen en is immens belangrijk voor de Aboriginals, zoals ook in deze aflevering van 3 Op Reis is te zien. U kunt hier talloze wandelroutes verkennen met adembenemende uitzichtpunten. Houdt u van iets meer avontuur? Ga dan mountainbiken, abseilen, klimmen, kanoën of vissen. In de Grampians kan het allemaal. Naast spannende activiteiten treft u hier ook een scala aan wildlife. Zo is de kans vrij groot dat u kangoeroes, koala’s en emoes krijgt te zien.

Naast picknicken kunt u in de Grampians ook heerlijk dineren. Wij kennen een hotel in Dunkeld, aan de rand van het gebied, waar alleen gekookt wordt met producten uit eigen tuin. Daarnaast komt u alles te weten over de lokale wijnen en u krijgt ze natuurlijk ook te proeven.

Bekijk de 3 Op Reis aflevering in Grampians National Park hier.

Great Ocean Road

De Great Ocean Road is een van de bekendste wegen ter wereld. Deze weg brengt u langs de mooiste plaatjes van de Australische zuidkust, zoals Torquay, Lorne en Port Fairy. Wilt u een kleine “surf stop” maken? Dat kan! Bells Beach is bijvoorbeeld en is erg geliefd bij de locals. Wandelen kan het best in in Great Otway National Park, waar u een toch kunt maken langs de kliffen naar een historische vuurtoren.

De grootse attractie van de Great Ocean Road zijn de Twelve Apostels. Deze bijzondere rotsformaties trekt veel bezoekers. Ooit waren het twaalf rotspartijen (zoals de naam doet vermoeden), maar één is sindsdien verzwolgen door de zee. Bij zonsondergang, wanneer het laatste licht weerkaats op de rotsen, kunt u hier prachtige foto’s maken.

Bekijk de 3 Op Reis aflevering over de Great Ocean Road hier.

Ontdek meer reisverhalen

Aus melbourne private tour example trip 2 jpg

3 op Reis in Australië: Melbourne

Om ons te wanen in de Down Under sferen, kijken wij graag weer eens met u terug naar 3 op Reis in Australië. In… lees meer

au Great Ocean Road discover regions

3 op Reis in Australië: Roadtrip Zuidoostkust

Kunt u ook geen genoeg krijgen van 3 op Reis Down Under? BNN maakte voor het programma 3 op Reis rondreizen door… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.