Bijzondere reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland
Header Fraser Island Lake Mc Kenzie

Ontdek het echte Australië

Misschien droomt u er al jaren van om een reis door Australië te maken, waarbij u verblijft op de mooiste natuurplekken en waar u geniet van de lokale cultuur. Wilt u daarnaast op uw gemak door dit fantastisch mooie land rijden en dat tegen een aantrekkelijke prijs, dan is een camperreis niets voor u.

Waarom? Wist u dat u met een camper niet op de onverharde wegen mag rijden, en dat u de camper alleen kunt ophalen en inleveren in de grotere steden van Australië, dit betekent dat u geen andere keuze heeft dan trajecten te rijden waar niet altijd alles even interessant is voor u. Zou u uw tijd niet beter besteden daar waar het de moeite waard is?

Denkt u daarnaast dat u met een camper ter plekke uw eigen tempo bepaalt? Als u in het schouder- en hoogseizoen activiteiten wilt ondernemen, zoals een culturele Aboriginal tour, een meerdaagse zeiltocht aan de Oostkust of een kleinschalige fietstocht door Sydney, moet u dit allemaal van tevoren vastleggen. 

Het idee dat u zomaar overal mag kamperen op mooie plekken in de natuur is ook niet de realiteit. Landen als Canada en Amerika zijn hiervoor uitstekend geschikt, echter in Australië bent u meestal verplicht de camper te parkeren op de kampeerterreinen die niet altijd even mooi liggen en waar u bovendien geen contact heeft met de locals, maar met meer met andere toeristen.

Onze ervaring is dat men vaak een beeld heeft van een camperreis dat niet overeenkomt met de realiteit. Daarom adviseren wij u twee dingen. Als u mooi in de natuur wilt kamperen, op onverharde wegen wilt rijden en dat tegen een zeer aantrekkelijk tarief, dan is onze Camper Car iets voor u. De Camping Car is samen met TravelEssence ontworpen om maximale flexibiliteit, comfort en gemak te bieden. Meer over de Camping Car.

Als u liever op de mooiste plekken van Australië verblijft waarbij u in contact komt met de lokale bevolking, terwijl u geniet van het comfort van een echt bed en het gemak heeft van zelf kunnen koken, dan kunt u beter gebruik maken van ons ruime assortiment aan kleine, unieke accommodaties waarbij u zich verplaatst met een gewone huurauto. Vaak kost dit veel minder dan het huren van een grote camper waar nog allerlei extra kosten bijkomen zoals stageld en extra brandstofkosten. En natuurlijk de grootste kostenpost van allemaal; uw zeldzame vakantietijd die u gebruikt om gemiddeld 55 km per uur te rijden en die u verdoet aan het in- en uitpakken van uw camper, elke keer dat u iets wil gaan doen.

Bijkomende kosten waar u met een camperreis rekening mee moet houden zijn:

  • Stageld van gemiddeld €25 per persoon per nacht
  • Extra brandstofkosten van ongeveer €20 per dag
  • Afkoop eigen risico van €45 per dag

De kosten van een 4-weekse rondreis met 2 personen

De kosten van een tweepersoonscamper met douche en toilet zijn in het schouderseizoen rond de €100 per dag en in hoogseizoen rond de €180 per dag.

Met alle bijkomende kosten meegerekend, kost een 4-weekse camperreis u in het schouderseizoen ongeveer €6000 en in het hoogseizoen ongeveer €8240. Terwijl u met TravelEssence ook kunt rondreizen met een verzekerde auto, in comfortabele accommodaties, vaak inclusief ontbijt voor €5800 in het schouderseizoen en €7300 in het hoogseizoen. Meer over reizen met 2 personen.

De kosten van een 4-weekse rondreis met 4 personen

De kosten van een vierpersoons camper met douche en toilet zijn in het schouderseizoen rond de €150 per dag en in hoogseizoen rond de €220 per dag.

Wanneer u met vier personen een 4-weekse camperreis met één camper maakt, kost dat u rond de €7600 in het schouderseizoen en rond de €9500 in het hoogseizoen. Indien u deze reis liever met twee campers maakt, kost dat u ongeveer €12.600 in het schouderseizoen en ongeveer €15.400 in het hoogseizoen.

U kunt ook met vier personen in onze bed & breakfasts en huizen op mooie locaties, met een volwaardige keuken en aparte slaapkamers verblijven. U komt in contact komt met de lokale bevolking en u verplaatst zich in een SUV. De kosten hiervan zijn €7900 in het schouderseizoen en €9500 in het hoogseizoen. Meer over reizen met 4 personen.

Natuurlijk kunnen wij u makkelijk een camper verhuren en u op reis sturen, maar onze lokale kennis en meer dan 25 jaar ervaring zegt dat u op die manier niet optimaal gaat genieten van uw reis door Australië. En dat is waar het ons om gaat.

Onze klanten beoordelen ons met een
9.4 10
Maak gebruik van onze lokale kennis
Informatie aanvragen Presentatiedag bezoeken
Of schrijf u in voor onze
e-mail nieuwsbrief